18/05/2024

Δήμος Διονύσου: Χωρίς αύξηση για μία ακόμη χρονιά τα δημοτικά τέλη (2024)

  • Αναπλάσεις: Εξασφαλίσαμε δύο μεγάλες αναπλάσεις με χρηματοδότηση, την κατασκευή πολυχώρου πολιτισμού στο ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου και τη Βιοκλιματική Ανάπλαση των Κοινόχρηστων χώρων της Δροσιάς. Παράλληλα αρχίσαμε να υλοποιούμε 5 «πάρκα τσέπης» καθώς και δεκάδες παρεμβάσεις κυκλοφοριακής διαμόρφωσης και καλλωπισμού.
  • Ασφαλτοστρώσεις: Μετά από πολλά χρόνια έχουμε προβεί στην ασφαλτόστρωση δεκάδων δρόμων πολλών χιλιομέτρων και έχουμε εξασφαλίσει τη συνέχισή τους. Οι ασφαλτοστρώσεις υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, του Ταμείου Ανάκαμψης (μέσω του προγράμματος οδικής ασφάλειας) αλλά και με ίδιους πόρους.
  • Εκσυγχρονισμός υποδομών καθαριότητας: Ενισχύσαμε τις υποδομές καθαριότητας με 19 νέα οχήματα, απορριμματοφόρα και μηχανήματα, εκ των οποίων τα 5 αφορούν την πολιτική προστασία. Επίσης, προμηθευτήκαμε με χρηματοδότηση ένα σύγχρονο λειοτεμαχιστή ογκωδών αντικειμένων.

Ενισχύσαμε την ανακύκλωση με 3 πολυκέντρα ανακύκλωσης, 20 γωνιές ανακύκλωσης, 20 συστήματα υπόγειων κάδων απορριμμάτων και 3 νέα καφέ απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των βιοαποβλήτων…

  • Οικονομική Κατάσταση: Παρά την πολυεπίπεδη κρίση καταφέραμε να κρατήσουμε σταθερά ή και να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη, προκειμένου να μην επιβαρύνουμε τους δημότες μας. Επίσης καταφέραμε να διαχειριστούμε τα οικονομικά μας με νοικοκύρεμα κι έτσι ο Δήμος μας παραμένει οικονομικά εύρωστος.
  • Αθλητισμός: Πραγματοποιήσαμε σημαντικά έργα και ανακατασκευές σε όλα τα γήπεδά μας, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα. Δημιουργήσαμε κουλουάρ στίβου σε δύο δημοτικά στάδια στο Διόνυσο και τη Δροσιά και σχεδιάσαμε τη δημιουργία περιπατητικών – ποδηλατικών διαδρομών 200 περίπου χλμ για όλους τους δημότες μας.
  • Οργάνωση – Κοινωνική Προστασία – Πολιτισμός – Φιλοζωία: Είναι σε εξέλιξη η αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών, που θα βελτιώσει την αποδοτικότητα των δημοτικών μας υπηρεσιών, προσελκύοντας νέο προσωπικό με αυξημένα προσόντα.

Επίσης κάναμε σημαντικά βήματα στον τομέα της ψηφιοποίησης, με νέες ψηφιακές εφαρμογές ηλεκτρονικών πληρωμών και ηλεκτρονικών αιτήσεων…

– Στην κοινωνική μέριμνα ιδρύσαμε ΚΕΠ Υγείας, Ιατρείο Διαχείρισης Τραύματος και ενισχύσαμε την Κοινωνική Ιματιοθήκη.

– Στον Πολιτισμό αναβαθμίσαμε τα Μικρά και τα μεγάλα «Διονύσια» και ιδρύσαμε Δημοτική Φιλαρμονική.

– Στον τομέα της Φιλοζωίας ενισχύσαμε σημαντικά τις παροχές προς τα αδέσποτα. Γι’αυτό μάλιστα ο Δήμος μας βραβεύθηκε από την Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία.

Αγαπητοί συνάδελφοι,…

Έχω πει κατ ’επανάληψη ότι η Διοίκησή μας παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τα απρόβλεπτα γεγονότα  που είχε να αντιμετωπίσει, που αναπόφευκτα επηρέασαν αρνητικά την καθημερινότητα, άντεξε κι έμεινε όρθια, καταφέρνοντας να βάλει υγιείς και στέρεες βάσεις για τη σταδιακή αλλαγή και το μετασχηματισμό του Δήμου Διονύσου, σε ένα σύγχρονο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης με έργα και υποδομές.  Και φέτος για μία ακόμη χρονιά είμαι περήφανος για τα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει, τα οποία οφείλονται στην επιμονή μας και τις πάρα πολλές ώρες δουλειάς. Όποιος δουλεύει παράγει, ακόμη και με λάθη. Μπορώ όμως να κοιτάξω στα μάτια τους πολίτες και να τους πω ότι υπάρχουν απτά θετικά αποτελέσματα.

Τα επόμενα 5 χρόνια, μέσα από το θεσμικό ρόλο της μείζονος μειοψηφίας,  θα συνεχίσουμε με αίσθημα ευθύνης να είμαστε ενεργοί και παρόντες, με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας.

Μετά από τα παραπάνω σας ζητώ να υπερψηφίσετε τον προϋπολογισμό.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Πηγή: www.dionysos.gr

Περισσότερα δημοτικά νέαhttps://www.voreiaproastia.gr/posts/city-news-updates/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία