28/03/2023

Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης βρίσκεται στο Βόρειο Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Σχηματίστηκε το 2010 κατ’ εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης από την συνένωση των 2 παλαιότερων δήμων Λυκόβρυσης και Πεύκης. Ο δήμος έχει πληθυσμό 31.002 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011[1]. Έδρα του είναι η Πεύκη. Η έκτασή του είναι 3,74 τ.χλμ.

Ανακοινώσεις του Δήμου

 • Στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης οι Εκδηλώσεις της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου
  by xtheodoros@gmail.com (Super User) on 23/03/2023 at 14:35

  Σε εφαρμογή ομόφωνης  απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε τη διεξαγωγή των παρελάσεων  της 28ης Οκτωβρίου  στην Πεύκη και 25ης Μαρτίου   στη   Λυκόβρυση, οι εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθούν και εφέτος στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης. Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων έχει ως εξής:  Πέμπτη 23- Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 Σημαιοστολισμός της πόλης Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία  Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης 10:30: Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας στη Λυκόβρυση 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου της Λυκόβρυσης Πανηγυρικός της ημέρας από την Υποδιευθύντρια  του 1ου Γυμνασίου Λυκόβρυσης κα Ανδρικοπούλου Χριστίνα Κατάθεση στεφάνων από σχολεία και φορείς της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης και της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης Τήρηση ενός λεπτού σιγή - Εθνικός Ύμνος   Τελετάρχης: κα Ρούσσου Ρόζα Αλυτάρχης : κος Σιδέρης Ανδρέας, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 1ου Γυμνασίου Λυκόβρυσης 12:00: Παρέλαση στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη  

 • Ομιλία του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου- Πηλίου Βόλου τη Δευτέρα 27/3 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
  by xtheodoros@gmail.com (Super User) on 23/03/2023 at 14:28

  Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης και η Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου Πηλίου Βόλου σας προσκαλούν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:30  στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Αφροδίτης 4, Πεύκη) στην εκδήλωση –ομιλία του Γέροντος Χρυσοστόμου, Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής με θέμα η «Ευγνωμοσύνη» καθώς και στην παρουσίαση του βιβλίου Λόγια Καρδιάς (Τόμος Γ’).

 • Με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη συναντήθηκε ο Δήμαρχος
  by xtheodoros@gmail.com (Super User) on 22/03/2023 at 14:31

  Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης την Τρίτη 21 Μαρτίου, όπου είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη.  Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης, του Δάσους Μορέλλα, καθώς και άλλα ζητήματα αρμοδιότητας του κ. Μπακογιάννη. Επίσης ο Δήμαρχος παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα την έκδοση του Δήμου, που παρουσιάζει την ιστορία του, καθώς και των δύο δημοτικών του κοινοτήτων.             Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ για άλλη μια φορά με τον κ. Μπακογιάννη για τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου μας, που βρίσκονται στην αρμοδιότητά του και να ενημερωθώ για την εξέλιξή τους.  Πληροφορήθηκα λοιπόν ότι θα επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε σύντομα να έχουμε θετικά αποτελέσματα στα μεγάλα ζητήματα του  Δάσους Μορέλλα και του ΓΠΣ της Λυκόβρυσης. Ευχαρίστησα τον Γενικό Γραμματέα για το ενδιαφέρον και τη συμβολή του προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί πέραν των μεγάλων έργων που ολοκληρώνουμε και του εξοπλισμού που εξασφαλίζουμε για τις υπηρεσίες μας σε αυτή τη δημοτική θητεία, με μεθοδική δουλειά και με επιμονή καταφέρνουμε να φτάσουμε στην έκβαση ζητημάτων που επί χρόνια απασχολούν τον Δήμο και τους συμπολίτες μας όπως το Δάσος Μορέλλα και το ΓΠΣ Λυκόβρυσης. Και συνεχίζουμε γιατί έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για τον Δήμο μας.»

 • Εντάχθηκε στο Αντώνης Τρίτσης η αγορά 8 ηλεκτροκίνητων οχημάτων προϋπολογισμού 1.500.000€
  by xtheodoros@gmail.com (Super User) on 22/03/2023 at 10:36

  Άλλη μία πρόταση του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μετά από απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα. Πρόκειται για την πρόταση που υποβλήθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΑΤ12) με τίτλο «ΔΡΑΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ» με χρηματοδότηση 1.500.000,00€. Η πρόταση αφορά στην αγορά 8 νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων αυτοκινήτων  και των αντίστοιχων σταθμών φόρτισης στις Υπηρεσίες: Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και της Τεχνικής Υπηρεσίας.            Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία του Δήμου μας και της δημοτικής μας αρχής είναι η έγκριση νέας χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Η αγορά 8 νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων αυτοκινήτων θα ενισχύσει στις Υπηρεσίες μας έτσι ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο μηχανολογικός μας εξοπλισμός και ο στόλος οχημάτων και να επιτύχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας για την καθημερινότητα μας. Συνεχίζουμε δυναμικά, έτσι όπως είχαμε υποσχεθεί με σημαντικά και μεγάλα έργα, με προμήθειες εξοπλισμού, με εντάξεις σε χρηματοδοτούμενα εργαλεία και με απορρόφηση νέων κονδυλίων, με άρτιες και ολοκληρωμένες προτάσεις και μελέτες που έγκαιρα ετοιμάσαμε, καταθέσαμε και για τις οποίες τελικά αξιολογηθήκαμε με επιτυχία. Δυστυχώς σε όλα αυτά τα σημαντικά πάντα μεγάλη απούσα είναι η πλειοψηφία της Αντιπολίτευσης. Η ένταξη είναι μια ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς, που με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους πολέμησαν και συνεχίζουν να πολεμούν  λυσσαλέα και αντιπολιτευτικά με αρνητικές μόνο ψήφους τη δημοτική μας αρχή και εντέλει δυστυχώς τον ίδιο μας τον Δήμο. Με το ίδιο πάθος και μένος δυστυχώς συνεχίζουν με  αμείωτο ρυθμό να απαξιώνουν το έργο που επιτελείται, χωρίς να έχουν το θάρρος και το σθένος να αναγνωρίσουν οι μικρόψυχοι το ελάχιστο. Εμείς σταθεροί στις αρχές παρά τα οποία προβλήματα και τις δυσκολίες, με μεθοδικότητα, με συνεχή δουλειά με οργάνωση και προγραμματισμό, αθόρυβα -  όπως πρέπει να κάνουμε- συνεχίζουμε το έργο μας. Συνεχίζουμε δυναμικά για τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης για τον Δήμο που αγαπάμε και το  αποδεικνύουμε κάθε μέρα έμπρακτα.»

 • Στην εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Προσκόπων Ανατολικής Αττικής ο Δήμαρχος
  by xtheodoros@gmail.com (Super User) on 20/03/2023 at 10:38

  Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Προσκόπων Ανατολικής Αττικής σε ξενοδοχείο στο Μαρούσι βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η αναγνώριση της συνεισφοράς των Δημάρχων των περιοχών διοικητικής ευθύνης της Περιφερειακής Εφορείας, στον προσκοπισμό.                Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από τον κ. Μαυρίδη ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Χολαργού- Παπάγου Ηλίας Αποστολόπουλος, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι ως εκπρόσωποι άλλων Δήμων κ.α.                Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση των ανθρώπων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ανατολικής Αττικής να συμμετέχω σε  αυτή την εκδήλωση, όπου αναγνωρίστηκε η συνεισφορά των Δημάρχων της περιοχής στο έργο και τις αξίες του Προσκοπισμού. Αξίες που γνωρίζω καλά καθώς και ο ίδιος έχω συμμετάσχει στους προσκόπους, που αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες εθελοντικές οργανώσεις. Είχαμε την ευκαιρία επίσης να ενημερωθούμε για τη δράση της Εφορείας αυτή την περίοδο και τον αντίκτυπο που αυτή έχει. Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσουν την καλή δουλειά που κάνουν. Ως Αυτοδιοίκηση πάντα θα στηρίζουμε τη δράση τους.»                           

 • Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν rapid tests στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης. Επόμενα tests την Τετάρτη 22/3 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
  by xtheodoros@gmail.com (Super User) on 17/03/2023 at 11:08

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διενέργεια των διαγνωστικών τεστ για τον Covid-19 για τους πολίτες του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ την  Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης. Στα διαγνωστικά tests συμμετείχαν 13 πολίτες, και βρέθηκαν 2 θετικά δείγματα. Την Τετάρτη 22 Μαρτίου, για άλλη μια φορά σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ,  θα πραγματοποιηθούν διαγνωστικά tests στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου) από τις 9:30 π.μ. το πρωί έως τις 3:00 μ.μ. Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Για άλλη μια φορά συνδιοργανώσαμε και φιλοξενήσαμε τη διενέργεια δωρεάν rapid tests στον Δήμο μας, και πιο συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν tests στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΕΟΔΥ, του Υπουργείο Υγείας και φυσικά τους συμπολίτες που συμμετείχαν στα test. Θα ήθελα επίσης να καλέσω για άλλη μια φορά τους συμπολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί για να μπορέσουμε να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την πανδημία».

 • Δωροεπιταγές για το Πάσχα σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες με χαμηλά εισοδήματα
  by xtheodoros@gmail.com (Super User) on 15/03/2023 at 11:12

  Από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:  Από τη Δευτέρα 20/03/2023 μέχρι και την Παρασκευή 31/03/2023 και ώρες 09:00-12:00, κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και έχουν χαμηλά εισοδήματα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τις δωροεπιταγές αγοράς ειδών πρώτης ανάγκης από σούπερ μάρκετ, οι οποίες θα διατεθούν για το Πάσχα, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Εθελοντισμού.              Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για πληροφορίες και αιτήσεις στα τηλέφωνα 210 6145153- & 210 2843652 ή να υποβάλλουν το αίτημα τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα: ky@likovrisipefki.gr  & pantopoleio@likovrisipefki.gr , αναγράφοντας ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας & επισυνάπτοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (για όσους υποβάλουν αίτημα 1η φορά).   Εισοδηματικά κριτήρια: ·        Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: έως 6.000€ ·        Ζευγάρι: έως 7.500€ ·        Πολυπρόσωπο νοικοκυριό (ανεξάρτητα από τον αριθμό μελών): έως 9.000€ Απαιτούμενα δικαιολογητικά για όσους υποβάλουν αίτηση 1η φορά (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ) ·        Ταυτότητα/Διαβατήριο ·        Ε1, Εκκαθαριστικό & Ε9 όλων των συνοικούντων μελών ·        Λογαριασμός ΔΕΚΟ ·        Κάρτα ανεργίας (εφόσον υπάρχει) ·        Πιστοποίηση αναπηρίας (εφόσον υπάρχει)  

 • Πρόγραμμα - πρόσκληση για την 25η Μαρτίου
  by xtheodoros@gmail.com (Super User) on 14/03/2023 at 16:34

  Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – ΠεύκηςΑναστάσιος Β. Μαυρίδης το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλιατων Δημοτικών Κοινοτήτων Λυκόβρυσης και Πεύκηςσας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σαςτις εκδηλώσεις του Δήμου μαςγια τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25 ης ΜαρτίουΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ .pdf

 • Συνεχίζεται η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης
  by xtheodoros@gmail.com (Super User) on 14/03/2023 at 11:14

  Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης με στόχο τον εξωραϊσμό των γειτονιών και την εξυπηρέτηση των δημοτών. Απομακρύνθηκαν ακόμη 3 εγκαταλελειμμένα οχήματα από τους δρόμους, ενώ συνολικά το συνεργείο έχει απομακρύνει 53 οχήματα τους τελευταίους μήνες. Επίσης μετά από επικόλληση ειδοποίησης σε περισσότερα από 25 οχήματα, αυτά απομακρύνθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και δεν χρειάστηκε να προχωρήσει ο Δήμος στο επόμενο στάδιο. Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε να απομακρύνουμε εγκαταλελειμμένα οχήματα, τα οποία καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης και αποτελούν εστίες μόλυνσης για τις γειτονιές μας. Πετυχαίνουμε με αυτό τον τρόπο να παραδίδονται οι δρόμοι ελεύθεροι για τους πεζούς και τα οχήματα, ενώ με τα οχήματα που απομακρύνονται ενισχύουμε ένα ακόμη ρεύμα ανακύκλωσης που λειτουργεί στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης.»  Οι δημότες που εντοπίζουν εγκαταλελειμμένο όχημα μπορούν να ενημερώνουν το Γραφείο Δημότη στα τηλέφωνα 15323 και 2106145130, μέσω e-mail: protokollo@likovrisipefki.gr , από το κινητό τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής citify Λυκόβρυσης- Πεύκης: www.citifyapp.com ή να κλείσουν ραντεβού με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας για την «υποβολή αίτησης περισυλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων» https://likovrisipefki.irantevou.gr/

 • Δωρεάν rapid tests την Τετάρτη 15/3 στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης και την Τετάρτη 22/3 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
  by xtheodoros@gmail.com (Super User) on 13/03/2023 at 19:50

  Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προχωρά στη δωρεάν διενέργεια rapid tests την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης (όπισθεν Δημαρχείου Λυκόβρυσης) και τη Τετάρτη 22 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου) από τις 9:30 π.μ. το πρωί έως τις 3:00 μ.μ. Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται σε αυτά τα σημεία, ενώ η διάρκεια του test δεν υπερβαίνει τα 2 λεπτά ανά άτομο. Οδηγίες – Επισημάνσεις: Στα tests μπορούν να υποβληθούν και παιδιά άνω των 5 ετών Να γνωρίζετε τον ΑΜΚΑ Να έχετε μαζί σας αστυνομική ταυτότητα Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Εξασφαλίσαμε για έναν ακόμη μήνα τη διενέργεια rapid tests στον Δήμο μας και στις δύο Δημοτικές μας Ενότητες. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ για την ανταπόκριση στα αιτήματά μας, ώστε τα τεστ να διενεργούνται τακτικά για τους πολίτες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Θα ήθελα να καλέσω τους συμπολίτες να κάνουν το τεστ  και να τηρούμε όλοι με προσοχή τα μέτρα που υποδεικνύουν οι ειδικοί για να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία».  

Χώρα Ελλάδα
Διοικητική υπαγωγή
 • Περιφέρεια Αττικής
Έκταση 3,74 km2
Πληθυσμός 25.398 (απογραφή 2021)
Ιστότοπος Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης