18/05/2024

Δήμος Διονύσου: Χωρίς αύξηση για μία ακόμη χρονιά τα δημοτικά τέλη (2024)

Επανερχόμενος στις χρηματοδοτήσεις που πετύχαμε,

… να πω ότι στο φετινό προϋπολογισμό όπως και στο Τεχνικό Πρόγραμμα, αποτυπώνεται μία λίστα έργων με τα οποία επιχειρούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές του Δήμου μας (κατασκευή νέων σχολείων, σημαντικά έργα για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης και ενίσχυση του στόλου απορριμματοφόρων, μηχανημάτων έργου και άλλων οχημάτων του Δήμου κλπ). Έργα για τα οποία είμαι περήφανος που τα δρομολογήσαμε, έργα τα οποία θα αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο την εικόνα του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια.

Τα 4 τελευταία χρόνια, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε (πανδημία, «Μήδεια», πυρκαγιές, ενεργειακή κρίση, έλλειψη μελετών, απλή αναλογική κλπ), εργαστήκαμε σκληρά και σήμερα παραδίδουμε ένα σημαντικό έργο, σε όλους σχεδόν τους τομείς, που αποτελεί παρακαταθήκη για τη νέα δημοτική αρχή.

  • Σχολική Στέγη: Κατασκευάζουμε 3 νέα βιοκλιματικά σχολεία σε Άγιο Στέφανο, Διόνυσο και Κρυονέρι, τα οποία σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν προς χρήση. Ακόμη ολοκληρώσαμε την ενεργειακή αναβάθμιση σε άλλα δύο σχολεία μας, στα Γυμνάσια Άνοιξης και Δροσιάς.
  • Χωροταξία – Δημοτική Περιουσία: Εξασφαλίσαμε την ένταξή μας στο μεγάλο έργο των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, μέσω του οποίου θα επιλύσουμε τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα των ορίων στον Άγιο Στέφανο και την Άνοιξη, δίνοντας οριστικά τέλος στην ομηρία χιλιάδων ιδιοκτητών. Έτσι θα μπορέσουμε να πολεοδομήσουμε κατά τρόπο βιώσιμο τις περιοχές μας.

Παράλληλα, έχουμε ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες

…για να κατοχυρώσουμε τη Δημοτική μας Περιουσία έναντι τρίτων, με διοικητικά και ένδικα μέσα. Ήδη έχουμε καταθέσει τις δύο πρώτες αγωγές για εκτάσεις στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου και έχουμε ανοίξει το δρόμο για όλες τις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες.

  • Υποδομές: Επιτύχαμε τη σημαντική αύξηση του ποσοστού ολοκλήρωσης της αποχέτευσης ακαθάρτων στις 5 Δημοτικές μας Κοινότητες, που έχει φθάσει στο 82%, ενώ παράλληλα μεριμνήσαμε για την ολοκλήρωση των αντίστοιχων έργων στο σύνολο των περιοχών του Δήμου μας. Ακόμη, μετά από πιέσεις και ενέργειές μας, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση / ένταξη του πολύπαθου έργου αποχέτευσης ακαθάρτων των περιοχών Αγίου Στεφάνου, Ραπεντώσας και Πευκοφύτου, προϋπολογισμού 45 εκ.ευρώ, το οποίο θα μπορέσει πλέον να υλοποιηθεί πλέον μέσω προγραμματικής σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ. Ακόμη υπογράψαμε τη σύμβαση κατασκευήw εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στις περιοχές, Αγίας Παρασκευής- Φασίδερι- Αγ.Αγγέλων στην Δ.Κ.Άνοιξης, ποσού 4.586.127,61 ευρώ

και

  • – Παράλληλα, υλοποιούμε σημαντικά έργα αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης και εξοπλισμού των αντλιοστασίων, με νέους ψηφιακούς υδρομετρητές και έργα τηλελέγχου – τηλεμετρίας.
  • – Εξασφαλίσαμε σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ την υπογειοποίηση ηλεκτρικών καλωδίων μέσης τάσης μήκους 160 χλμ.
  • – Εξασφαλίσαμε την κατασκευή δεύτερου προαστιακού σταθμού στο Κρυονέρι και αναμένεται σύντομα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και να ξεκινήσουν οι εργασίες.
  • – Έχουμε κάνει όλη την απαραίτητη προεργασία, έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον να προχωρήσουν και τα δίκτυα φυσικού αερίου στην περιοχή μας.

ενώ

  • Πολιτική Προστασία – Ασφάλεια: Δημιουργήσαμε σύγχρονο «Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας» (ΚΕΛ), θέλοντας να αναπτύξουμε και να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά τους τομείς πολιτικής προστασίας, ασφάλειας αλλά και ψηφιακής λειτουργίας «έξυπνης πόλης» προς όφελος των δημοτών. Ήδη έχουμε διασυνδέσει 4 ψηφιακές εφαρμογές (ψηφιακά υδρόμετρα, τηλεμετρία – τηλέλεγχος, έλεγχος στόλου οχημάτων μέσω GPS, σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης σε οικισμούς της Άνοιξης με 44 αυτόνομους αισθητήρες). Το ΚΕΛ θα μπορέσει μελλοντικά να συνδεθεί με δεκάδες ακόμη ψηφιακές εφαρμογές, μέσω του χρηματοδοτούμενου προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση λειτουργιών του Δήμου και της καθημερινότητας των πολιτών.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας, έχουμε ολοκληρώσει τις ενέργειες, από πλευράς Δήμου, για την υλοποίηση του σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου της Λεωφόρου Δροσιάς – Σταμάτας και αναμένουμε τις ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής.

Για την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών έχουμε δρομολογήσει την προμήθεια καμερών, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία του Δήμου για την αποφυγή βανδαλισμών. Επίσης έχουμε δημιουργήσει «Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας», το οποίο αναζητεί λύσεις στο ακανθώδες φαινόμενο της παραβατικότητας, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς…..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία