21/05/2024

Είναι το κέντρο του δήμου Διονύσου. Είναι το πέρασμα προς και από Κηφισιά. Το σημείο αναφοράς των ραντεβού σχεδόν όλων, στο δήμο Διονύσου, με ένα σωρό πλέον επιχειρήσεις και καταστήματα -όχι μόνο εστίασης- να βρίσκονται τόσο πάνω στην πλατεία, όσο και στα στενά της περιοχής, φτάνοντας εσωτερικά στους δρόμους της Δροσιάς.

Όμως, παρόλο το κομβικό σημείο της, αλλά και τη μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, η περιοχή δεν παύει να κρατά γερά τα χαρακτηριστικά της γειτονιάς, που την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα εμπορικά κέντρα, καθώς η προσωπική και φιλική επαφή μεταμορφώνουν την τυπική πελατειακή σχέση σε σχέση μεταξύ φίλων. Έτσι η απρόσωπη επιχειρηματική προσέγγιση άλλων περιοχών μετατρέπεται αβίαστα σε οικείο και φιλικό περιβάλλον το οποίο προσαρμόζεται και κατά την άφιξη νέων επισκεπτών στην περιοχή.

Αυτό είναι και το πρόσωπο της Δροσιάς που θα σας παρουσιάσουμε μέσα από αυτό το αφιέρωμα, που έχει σα στόχο την πιο προσωπική επαφή με τους επιχειρηματίες της περιοχής και τη γνωριμία τους μαζί μας, μέσα από τις προσωπικές τους απόψεις και παραθέσεις καθώς και την εκτενή παρουσίαση των δραστηριοτήτων τους.

Αν και η μερική έως παντελής έλλειψη πάρκινγκ κοντά στην πλατεία, θα έλεγε κανείς ότι λειτουργεί αρνητικά ως προς την έλξη νέων επισκεπτών. Παρόλα αυτά η δυναμική της περιοχής διαψεύδει ακόμα και τις πιο αρνητικές θεωρίες και κάνει την περιοχή πόλο έλξης τόσο τους καλοκαιρινούς όσο και τους χειμωνιάτικους μήνες.

Από την Μαρία Κυπραίου