4/05/2024

Δήμος Διονύσου: Χωρίς αύξηση για μία ακόμη χρονιά τα δημοτικά τέλη (2024)

Σε κλίμα συναίνεσης υπερψηφίστηκαν την Τρίτη 19/12/2023 από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, με ψήφους της συμπολίτευσης όσο και μερίδας της αντιπολίτευσης, ο Προυπολογισμός καθώς και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2024. Ο Προϋπολογισμός ανήλθε στα 76.951.979,82 €, ενώ το Τεχνικό πρόγραμμα στα 26.190.054,90 €. Παράλληλα το Δ.Σ. αποφάσισε να μην υπάρχει αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2024.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της μεταβατικής περιόδου, λόγω της επικείμενης αλλαγής διοίκησης από 1/1/2024, υπήρξε συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τη νεοκλεγείσα διοίκηση, στην οποία παραχωρήθηκε γραφείο και πρόσβαση στα στοιχεία του Δήμου στο πλαίσιο της συνδιαμόρφωσης των εισηγήσεων.

Από την πλευρά της η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Κατερίνα Μαϊχόσογλου επεσήμανε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα καταθέσει την πολιτική της πρόταση στην 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ενώ ανέφερε ότι εξετάζει την αύξηση των δημοτικών τελών.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης έκανε στις τοποθετήσεις του εκτενή αναφορά στη σωρεία των χρηματοδοτήσεων που εξασφάλισε ο Δήμος Διονύσου τα τελευταία χρόνια, δηλώνοντας περήφανος για το σημαντικό έργο που έχει συντελεστεί. Επίσης εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του σε τυχόν μελλοντική αύξηση των δημοτικών τελών, επισημαίνοντας ότι η απερχόμενη διοίκηση παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε δεν σκέφτηκε ποτέ να καταφύγει στη εύκολη λύση της αύξησης, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί η αναλυτική καταγραφή της φορολογητέας ύλης.

Ακολουθούν οι εισηγήσεις του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2024:

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2024

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζετε βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2024 αναλαμβάνει τα ηνία του Δήμου Διονύσου μια νέα διοίκηση, που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου, με Δήμαρχο την κα Μαϊχόσογλου.

Υπό το πρίσμα αυτό, θέσαμε το παρόν Τεχνικό Πρόγραμμα υπόψη και της νέας Δημάρχου, προκειμένου σε συνεργασία μαζί μας αλλά κυρίως με τις αρμόδιες υπηρεσίες, να συντελέσει στην από κοινού διαμόρφωσή του, όπου βέβαια αυτό ήταν εφικτό.

Σε κάθε περίπτωση, να ξεκαθαρίσω ότι εμείς συνεχίζουμε και εργαζόμαστε κανονικά, και θα το κάνουμε μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μας, στο πλαίσιο της ευθύνης που έχουμε αναλάβει απέναντι στους δημότες και τον τόπο μας.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2024 που φέρνουμε σήμερα προς ψήφιση αποτυπώνει το μεγάλο και επίπονο αγώνα που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια η διοίκησή μας για να αλλάξει την εικόνα του Δήμου Διονύσου.

Παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, καταφέραμε για ακόμη μία χρονιά να συντάξουμε ένα Τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο δίνει ελπίδα και προοπτική για την επόμενη μέρα. Για μια καλύτερη επόμενη μέρα που ξημερώνει για όλους τους συμπολίτες του Δήμου μας.

Να ευχαριστήσω λοιπόν τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών

… κ.Κριεμάδη, τον κ.Φωτάκη, τον κ.Παπαβασιλείου και όλα τα μέλη της Διοίκησής μας, συμπεριλαμβανομένων των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι οποίοι συνέβαλαν στη σύνταξη ενός ρεαλιστικού Τεχνικού προγράμματος. Και βέβαια τα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας που παρά την υποστελέχωση εργάζονται αγόγγυστα και μας συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για να γίνουν τελικά τα απαραίτητα έργα στο Δήμο μας.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2023, ανέρχεται στο ύψος των 26.190.054,90 €. Από αυτά τα χρήματα το ποσό των 10.406.172,63 € αφορά σε νέες δράσεις του Τεχνικού Προγράμματος, το ποσό των 14.327.432,14 € αφορά σε έργα και μελέτες που εκτελούνται ή θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση από άλλους φορείς, ενώ το ποσό του 1.456.450,13 αφορά σε συνεχιζόμενα έργα και μελέτες που εκτελούνται με χρηματοδότηση από το Δήμο. Στο Τεχνικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται οι προμήθειες και εργασίες που θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό ενώ αν υπάρξουν νέες χρηματοδοτήσεις που θα εξασφαλιστούν στην πορεία, από διάφορα προγράμματα, θα συμπεριληφθούν και νέα έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα.. ( επόμενες σελίδες )…

Πηγή: www.dionysos.gr

Περισσότερα δημοτικά νέαhttps://www.voreiaproastia.gr/posts/city-news-updates/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία