27/05/2024

Δήμος Διονύσου: Νέος Γραμματέας του Δήμου, ο Κωνσταντίνος Βαφειάδης

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Διονύσου αναλαμβάνει ο Κώστας Βαφειάδης. Του ευχόμαστε καλή αρχή και καλή επιτυχία στο έργο του.

Σύντομο Βιογραφικό

Κώστας Βαφειάδης

Ο Κωνσταντίνος Βαφειάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και είναι διπλωματούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1997). Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος M.Sc. in Advanced Chemical Engineering από το Imperial College London (1998) και διδακτορικού διπλώματος Ph.D. in Control Engineering από το City University London (2003).

Νέος Γραμματέας του Δήμου Διονύσου Κώστας Βαφειάδης
Κώστας Βαφειάδης

Πολιτική Καριέρα

Το 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στα Βριλήσσια και ανέλαβε Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγύης.

Ήδη, τον Ιούλιο του 2015 ανέλαβε ως Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανθρώπινου Δυναμικού, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον εξορθολογισμό και σημαντική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 επανεξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και ταυτόχρονα, τον Σεπτέμβριο του 2019 ανέλαβε Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων αναλαμβάνοντας πέρα από τη συνέχιση της ορθής οικονομικής διαχείρισης και το αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο του Δήμου όσον αφορά στη στρατηγική του στον κρίσιμο τομέα των μελετών και της διαχείρισης των χώρων και των υποδομών του.

Διετέλεσε Δήμαρχος Βριλησσιων για το διάστημα Μάιος έως Δεκέμβριος του 2023.

Επιπρόσθετα,ε ίναι ανώτερο στέλεχος σε ελληνική εταιρία τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια, έχοντας μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση σε σύνθετα έργα πληροφορικής. Ειδικότερα, έχει εξειδίκευση στο χρηματοπιστωτικό τομέα καθώς και στο σχεδιασμό και υλοποίηση επενδυτικών, ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων.

Επίσης, έχει διατελέσει εκλεγμένο Μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ) από το 2005, Β’ Αντιπρόεδρος από το 2007 και Πρόεδρος (2010 – 2015). Ταυτόχρονα, έχει εκλεγεί στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) για τρεις διαδοχικές θητείες (2013 – σήμερα). Επίσης, έχει διατελέσει Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Θεμάτων Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας καθώς και της Μόνιμης Επιτροπής Θεμάτων Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΤΕΕ.

Τέλος, κατά το παρελθόν έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης σε σημαντικούς οργανισμούς. Αρχικά ως Μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) (2010-2014) συμμετέχοντας στην επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση του καθώς και ως Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. (2015 – 2019). Εκεί ανέλαβε αρμοδιότητες σε διεθνή έργα και την ανάπτυξη της εταιρίας συμβάλλοντας στην αύξηση της κερδοφορίας της και την προώθηση μεγάλων επενδυτικών έργων.

Νέος Γραμματέας του Δήμου Διονύσου Κώστας Βαφειάδης
Κώστας Βαφειάδης

Πηγή : www.dionysos.gr

Περισσότερα δημοτικά νέαhttps://www.voreiaproastia.gr/posts/city-news-updates/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία