30/04/2024

Τσιτσιπάς: Το πριγκιπάτο του Στέφανου και τα δάκρυα της επιστροφής

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε για τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια το Masters του Μόντε Κάρλο δείχνοντας ότι βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής.

ΟΣτέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε και το έκανε με εμφατικό τρόπο. Το απόγευμα της Κυριακής κατέκτησε το Monte Carlo Masters για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έφτασε τους έντεκα τίτλους στην καριέρα του, ωστόσο αυτός ήταν ένας από τους σημαντικότερους.

Ο Τσιτσιπάς ήταν κυριαρχικός σε όλους τους αγώνες, επέβαλλε τους δικούς του «νόμους» στο κορτ ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και το κυριότερο είναι πως διατηρούσε τη συγκέντρωση και την ψυχραιμία του ανεξάρτητα από την έκβαση του παιχνιδιού.

Ο τρόπος σημαντικότερος από την κατάκτηση
Φαινόταν σε όλα τα παιχνίδια ότι ο Τσιτσιπάς έψαχνε τρόπο να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις. Είχε ανάγκη να πιστέψει ξανά στον εαυτό του. Στο τένις του. Κυνήγησε κάθε μπάλα, έβγαλε ορισμένους τρομερούς πόντους και τελικά δικαιώθηκε.

Όπως συμβαίνει πάντα οι αντίπαλοί του σημάδεψαν το backhand του, το έκαναν σε σημείο προκλητικό. Υπήρχαν περιπτώσεις που του έδιναν ολόκληρη την ευθεία ποντάροντας στο λάθος του και εκείνος τους έκανε να μετανιώσουν για αυτό.

Έκανε το πριγκιπάτο… Τσιτσιπάτο

Δίχως υπερβολή ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μετατρέψει το τουρνουά του Μόντε Κάρλο σε προσωπική του υπόθεση. Οι τρεις τίτλοι σε τέσσερα χρόνια και ταυτόχρονα τα ρεκόρ που συνοδεύουν αυτό το κατόρθωμα επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει το τρίτο καλύτερο ρεκόρ νικών στο συγκεκριμένο τουρνουά. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2015 που νίκησε τρεις αθλητές Τοπ-10 για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Επιπρόσθετα, έγινε ο τρίτος παίκτης που κατακτά τουλάχιστον τρεις τίτλους σε διάστημα τεσσάρων ετών στο Μόντε Κάρλο μετά τους Μπγορν Μποργκ και Ραφαέλ Ναδάλ. Τέλος έγινε μόλις ο τρίτος που κάνει το 3/3 σε τελικούς στο συγκεκριμένο τουρνουά μετά του Ίλιε Ναστάσε και Ραφαέλ Ναδάλ.

Το είχε ανάγκη περισσότερο από ποτέ

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το συγκεκριμένο τουρνουά πηγαίνει στον Στέφανο Τσιτσιπά. Νιώθει σαν στο σπίτι του. Άλλωστε, εκεί κοντά είναι και οι ακαδημίες Μουράτογλου, περίπου 45χιλιόμετρα χωρίζουν τις δύο εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη κατάκτηση είναι ίσως πιο σημαντική απ’ όλες. Ο Έλληνας τενίστας είχε ανάγκη αυτόν τον τίτλο και κυρίως να παίξει στο επίπεδο που ήταν πριν τον τραυματισμό του στον αγκώνα.

Ειδικά το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς ήταν κακό για εκείνον και τον είχε απογοητεύσει. Έτσι έπρεπε να βρει τον τρόπο να αντιδράσει και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις. Το έκανε και μάλιστα με τρόπο εμφατικό στο Μόντε Κάρλο και λύγισε.

Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουμε να κλαίει τόσο μετά την κατάκτηση ενός τίτλου, σαν να βγήκε από μέσα του όλη η ένταση, όλη η αμφισβήτηση που πιθανότατα είχε φωλιάσει στο μυαλό του.

Η συνέχεια της χρονιάς

Δεδομένα αυτές οι εμφανίσεις και ο τίτλος στο Μόντε Κάρλο θα του δώσουν την απαραίτητη ώθηση για το υπόλοιπο της χωμάτινης περιόδου. Σε αυτήν έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα πάει εξαιρετικά.

Τα χωμάτινα κορτ της Βαρκελώνης, της Μαδρίτης, της Ρώμης και του Ρολάν Γκαρός τον περιμένουν και είναι δεδομένο πως με ανάλογες εμφανίσεις σαν αυτές του Μόντε Κάρλο μπορεί να φτάσει μακριά σε όλες.

Το πόσο μακριά θα εξαρτηθεί από την ρακέτα του. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, ειδικά στο χώμα είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να τον νικήσουν.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Δεδομένα στο πίσω μέρος του μυαλού του είναι και η διπλή επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ρολάν Γκαρός. Πέρα από το ιστορικό τουρνουά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκεί και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας έχει εκδηλώσει σε κάθε ευκαιρία που του έχει δοθεί ότι θέλει να κατακτήσει ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το βάζει πάνω από την κατάκτηση ενός Grand Slam. Οι Αγώνες στο Παρίσι ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να το πράξει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Στέφανος Τσιτσιπάς σκοπεύει να αγωνιστεί δεδομένα στο μονό και στο διπλό μαζί με τον αδερφό του. Την ίδια παραμένει ερωτηματικό αν θα παίξει και στο μεικτό μαζί με την Μαρία Σάκκαρη.

Αν συμβεί αυτό η λογική λέει ότι οι δυο τους θα είναι μέσα στα φαβορί για τον τίτλο. Μένει να δούμε ποια απόφαση θα πάρει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία