18/04/2024

5ος Αρσάκειος Δρόμος: Κυριακή 22/10/23

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και μετά τη θετική ανταπόκριση που είχαν οι αγώνες των περασμένων ετών, τα Αρσάκεια Σχολεία διοργανώνουν για πέμπτη χρονιά, σε συνεργασία με τον Δήμο Διονύσου, τον 5o Αρσάκειο Δρόμο.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στις 9.00 το πρωί, και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές, γονείς, απόφοιτοι και όλοι όσοι ενδιαφέρονται. Ο 5ος Αρσάκειος Δρόμος περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και δυναμικό βάδην 5 χιλιομέτρων στην περιοχή του Διονύσου, με αφετηρία και τερματισμό τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει αγώνας 900 μέτρων, μέσα στις εγκαταστάσεις των Σχολείων, για μαθητές 8-12 ετών.

Για τη διαδρομή των 5 και 10χλμ. και το δυναμικό βάδην το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και 12 ευρώ για όλους τους ενήλικες. Για τη διαδρομή των 900μ. η συμμετοχή είναι 5 ευρώ.

Θεωρούμε πως μια τέτοια ημέρα, γιορτή της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ δημοτών, αθλητών, μαθητών των σχολείων και κοινωνικών φορέων της περιοχής μας. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να συμμετάσχετε, είτε ως δρομείς είτε ως εθελοντές. Η εγγραφή σας γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.arsakeiosdromos.gr μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023.

Ο 5ος Αρσάκειος Δρόμος ως θεσμός μεταφέρει, από το 2017, ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης. Επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων – μυελού των οστών και να αυξήσει τον αριθμό των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας.

Το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2012. Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο». Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ήταν η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων – μυελού των οστών, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ μας καλεί να τρέξουμε στον Αρσάκειο Δρόμο και όλοι μαζί να κάνουμε ρεκόρ ανθρωπιάς και ελπίδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία