21/05/2024

Ο Δήμος Βριλησσίων Συνδιοργάνωσε Αθλητική Δράση

Το σλόγκαν είναι «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί». Ο στόχος είναι η ευαισθητοποίηση για τους ανθρώπους με νοητική στέρηση και η ομαλή ένταξή στον αθλητικό χώρο. Ο αθλητικός χώρος να λειτουργήσει ως αφετηρία για την ομαλή ένταξή τους στη ευρεία κοινωνία.

Ο Δήμος Βριλησσίων και τα εκπαιδευτήρια «ΚΑΝΤΑ» ενώνουν τις συνάμεις τους και προάγουν την αθλητική δράση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του Οργανισμού  Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, της δομής του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κρίκος και τα Special Olympics σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια «ΚΑΝΤΑ», συνδιοργάνωσαν ενταξιακή αθλητική δράση στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified”, παρουσία μαθητών και μαθητριών. Η συνεργασία του Δήμου Βριλησσίων τα Special Olympics International και του διεθνούς προγράμματος “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified” με το ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΡΙΚΟΣ πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟΠΟ

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις από τον κ. Καντά Άρη, Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων ΚΑΝΤΑ, και τον κ. Κοδέλλα Διονύσιο, Πρόεδρο των Special Olympics Hellas. Βραβείο δόθηκε στον Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Ξένο Μανιατογιάννη, για την διαρκή υποστήριξη του στην μεγάλη προσπάθεια που υλοποιείται, αυτή της κοινωνικής ένταξης ατόμων με νοητική στέρηση. Επίσης, βραβείο δόθηκε στην Πρόεδρο & Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής& Αγωγής Υγείας για το ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΡΙΚΟΣ κα Β. Αρσένη – Λάμπρου, καθώς και στα εκπαιδευτήρια ΚΑΝΤΑ.«Όλοι διαφορετικοί- Όλοι ίσοι» τόνισε ο Δήμαρχος Βριλησσίων κατά την ομιλία του, ο οποίος δέχτηκε τα συγχαρητήρια για την αξιοποίηση χώρου στα Άνω Βριλήσσια για τη λειτουργία του μοναδικού Βρεφονηπιακού παιδικού Σταθμού ΑμεΑ στην Αττική, των δύο  Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) και την επέκταση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΡΙΚΟΣ.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους σχετικά με τη νοητική αναπηρία, να ευαισθητοποιήσει, να σπάσει στερεότυπα, και να δημιουργήσει το αίσθημα της αποδοχής. Επίσης, το μήνυμα της συνεισφοράς που δίνει είναι εξίσου αξιόλογο, καθώς και η προώθηση της συνεργασίας ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία, εντός και εκτός γηπέδων. Η τελική επίτευξη του στόχου είναι να προάγει την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις απαλλαγμένο από φαινόμενα εκφοβισμού και αποκλεισμού.Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα µε και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δράσεις.

Υπεύθυνη για την αθλητική  διοργάνωση του αθλήματος BOCCE στο οποίο συμμετείχαν τα μέλη του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κρίκος και οι μαθητές -τριες των Εκπαιδευτηρίων Καντά, η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Κρίκου ΚΔΑΠ ΑμεΑ κα Τρομπέτα Ειρήνη, με βοηθό το μέλος του Κρίκου κ. Γιάννη Στρατηγόπουλο.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο των εκπαιδευτηρίων Καντά,  παρευρέθηκαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και η Αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ και Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοικητικών Υπηρεσιών κα. Μαλακού Χριστίνα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθηση κα Σοφία Χαντζάρα, και ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Πηγή: xtypos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία