24/06/2024

Φροντίδα ομορφιάς

Λίγo καιρό πριν τα Χριστούγεννα, στο χρόνο που μένει, ας φροντίσουμε τη φυσική μας ομορφιά ώστε να είμαστε έτοιμες για τις πιο μαγικές γιορτές…

Η χηµικός φαρµακοποιός Μαρίνα Στεφάνου µας δίνει µερικές βασικές συµβουλές για την προετοιµασία µας προ Χριστουγέννων

Συστηματική φροντίδα

Για αρχή επειδή έχουμε λιγότερο από έναν μήνα στη διάθεσή μας να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε τα δεδομένα στο δέρμα μας, πρέπει να βάλουμε εκτός από το τακτικό ημερήσιο πρόγραμμα φροντίδας μας και την εβδομαδιαία φροντίδα.

Πρέπει 1 φορά την εβδομάδα να κάνουμε ένα peeling και μία μάσκα προκειμένου το δέρμα να καθαρίζει βαθιά και να είναι έτοιμο να δεχτεί την ενυδάτωση και την καθημερινή μας φροντίδα.

Η πρώτη φροντίδα… το πρωί

Το πρωινό μας αρχίζει με ένα καθαρισμό προσώπου με ένα καλό καθαριστικό και ολοκληρώνεται με την ολοκλήρωση της φροντίδας με ειδική λοσιόν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα serum με νιασιναμίδη ή υαλουρονικό οξύ ή και άλλο ενισχυτικό της επιδερμίδας και στη συνέχεια τοποθετούμε την κρέμα ημέρας μας, η οποία πρέπει απαραίτητα να περιέχει και αντηλιακή προστασία. Αν αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να έχουμε πάντα στα καλλυντικά μας μια αντηλιακή κρέμα την οποία θα πρέπει να την χρησιμοποιούμε ανεξάρτητα από το αν θα βγούμε από το σπίτι ή όχι.

Το νυχτερινό μας beaute

H βραδυνή μας ρουτίνα πρέπει να ενισχυθεί και να τηρείται πιο ευλαβικά για να έχουμε πιο σύντομα το λαμπερό και φίνο αποτέλεσμα στο δέρμα μας τις ημέρες των γιορτών.

Έτσι το βράδυ αρχίζουμε με ένα διπλό καθαρισμό, πρώτα με ντεμακιγιάζ και πλύσιμο με ειδικό καθαριστικό προσώπου. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε μια τονωτική λοσιόν και αφήνουμε το δέρμα να… αναπνεύσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια επιλέγουμε το ανάλογο serum που ταιριάζει στο δικό μας δερματικό προφίλ, ενώ η επιλογή της ρετινόλης είναι μια ιδανική λύση για νυχτερινή τοποθέτηση.

Η κρέμα νυκτός ιδανικά μια επιλογή με οξέα φρούτων που δίνει λάμψη στο δέρμα, προστίθεται για την ολοκλήρωση της φροντίδας μας.

Φυσικά δεν πρέπει ποτέ να παραλείπουμε τη φροντίδα γύρω από τα μάτια με την ειδική κρέμα ματιών, καθώς και την φροντίδα του λαιμού με τις ίδιες εφαρμογές όπως και στο πρόσωπο.

Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να δημιοργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για ένα δέρμα πλήρως ενυδατωμένο και λαμπερό που το μόνο που θα του λείπει στις εξόδους μας είναι μια τελική πινελιά… με lifting serum πριν το μακιγιάζ μας για να έχουμε ένα υπέροχο τελικό αποτέλεσμα αντάξιο των γιορτινών εμφανίσεών μας και όχι μόνο.

Φαρμακείο • Μαρ. Στεφάνου

Στρατηγού Πετρίτη 2, Δροσιά
Τηλέφωνο: 2108136426