24/06/2024

Πρόστιμο σε 4 σούπερ μάρκετ για παράβαση ποσοστού κέρδους

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε πρόστιμα σε 4 σούπερ μάρκετ, για παραβίαση ποσοστού κέρδους και διαφορετικές τιμές στο ράφι σε σχέση με την τελική απόδειξη. Ποια είναι και πόσα θα πληρώσουν.

Την επιβολή προστίμων σε 4 αλυσίδες σούπερ μάρκετ για παραβίαση του ποσοστού κέρδους και για διαφορετικές τιμές στο ράφι σε σχέση με την τελική απόδειξη επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης,στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου για το “καλάθι της Σαρακοστής”.

Το μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 319.900 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, επιβλήθηκε στην αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος ενώ για υποτροπή επιβλήθηκε πρόστιμο κάτω από 50.000 ευρώ στις αλυσίδες LidlΓαλαξίας και ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.

Όπως ανάφερε ο υπουργός Ανάπτυξης ΄Άδωνις Γεωργιάδης, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν κατόπιν εισήγησης της ΔΙΜΕΑ αφού ολοκληρώθηκε σειρά ελέγχων σε πολλά σούπερ μάρκετ.

Ο ίδιος σημείωσε: “Τα πρόστιμα δεν σημαίνει ότι οι αλυσίδες αυτές κατά κανόνα παραβιάζουν τον νόμο. Σε μια αλυσίδα οι έλεγχοι απέδειξαν ότι υπήρξε παραβίαση του ποσοστού κέρδους και σε ένα κομμάτι προϊόντων που είναι εντός καλαθιού αλλά και σε μεγάλο κομμάτι προϊόντων που είναι εκτός καλαθιού“.

Αναλυτικότερα οι αλυσίδες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είναι οι εξής:

  • ΑΒ Βασιλόπουλος: Πρόστιμο 319.900 ευρώ
  • Lidl: Πρόστιμο 26.880 ευρώ
  • Γαλαξίας: Πρόστιμο 21.387 ευρώ
  • ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός: 9.330 ευρώ

πηγή:news247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία