29/04/2024

Aνδρουλάκης για υποκλοπές: «Ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για τον Μητσοτάκη»

«Το σκάνδαλο αυτό δεν είναι μόνο πολιτικό, κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μετά την συνάντησή του με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Χρήστο Ράμμο.

Συναντήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (08/04) ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Χρήστο Ράμμο. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ με αυτή του την κίνηση, θα κάνει όπως δήλωσε το «χρέος» του και θα ζητήσει να ενημερωθεί, επίσημα και θεσμικά, για τους λόγους που θεωρήθηκε κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια και παρακολουθήθηκε από την ΕΥΠ και το predator την περίοδο που ήταν υποψήφιος αρχηγός του ΠαΣοΚ.

«Το σκάνδαλο αυτό δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά έχει οικονομικές και νομικές διαστάσεις, γιατί κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ το πρωί της Δευτέρας.

«Ήρθα εδώ να ζητήσω από τον κ. Ράμμο να επιταχύνει τις διαδικασίες και όταν καθαρογραφεί η απόφαση θα ενημερώσω τον ελληνικό λαό. Σήμερα ανοίγει ο δρόμος της αλήθειας και μαζί το κουτί της Πανδώρας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια δήλωσε: «Έχουμε χρέος οι πολιτικοί, οι βουλευτές που εμπλεκόμαστε με το δημόσιο βίο να εμπλεκόμαστε γιατί δεν αξίζει στον λαό να βιώνει απαξιωτικές καταστάσεις».

Τα επόμενα βήματα μετά τη δικαίωση

Η επίσκεψη αυτή του προέδρου του ΠαΣοΚ στην συγκεκριμένη Αρχή και η ενημέρωση που ζήτησει, έρχεται ως απότοκο της προσφυγής που έκανε ο ίδιος στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την οποία απέρριψε το αίτημα του για ενημέρωση βάσει συγκεκριμένου νόμου που είχε φέρει η κυβέρνηση.

Το ΣτΕ όμως έκρινε την Παρασκευή ως αντισυνταγματικό το νόμο αυτό, που κατατέθηκε με εκπρόθεσμη τροπολογία σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας τον Μάρτιο του 2021 και απαγόρευε αναδρομικά στην ΑΔΑΕ να παράσχει οποιαδήποτε ενημέρωση σε όσους παρακολουθούνται, με την επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ η αίτηση του Ανδρουλάκη για ενημέρωση πρέπει να γίνει εν μέρει δεκτή και η υπόθεση να αναπεμφθεί στην ΑΔΑΕ για «νέα, νόμιμη κρίση» σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο 2225/1994, διότι ο επόμενος νόμος (5002/2022) δεν είναι εφαρμοστέος σε ζητήματα που εκκρεμούσαν πριν από την ψήφισή του.

Επιπλέον, το Ανώτατο Δικαστήριο επισημαίνει ότι για τα πολιτικά πρόσωπα προβλέπεται ειδική δημόσια αρχή προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για την υποβολή αιτήματος για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους και ειδικό όργανο για τη χορήγηση της πρώτης από τις δύο συνολικά άδειες έγκρισης του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία