30/04/2024

Τέμπη: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία του ΟΣΕ – Κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι

Αστυνομικοί μετά την εντολή του εφέτη ανακριτή, προχώρησαν στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων, μετά από έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ

Στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά της νύχτας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, προχώρησαν χθες αστυνομικοί έπειτα από παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, που διενεργεί τη δικαστική έρευνα για την τραγωδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πλαισιωμένοι από εισαγγελικό λειτουργό έπειτα από έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, προχώρησαν χθες στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών του προφυλακισμένου Σταθμάρχη και των μηχανοδηγών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Όπως προκύπτει, στα χέρια του εφέτη ανακριτή βρίσκονται αντίγραφα των ηχογραφημένων συνομιλιών και γι΄αυτό το λόγο και μετά το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ για μονταζιέρα στις ηχογραφημένες συνομιλίες, απαιτείται η αντιπαραβολή με τις συνομιλίες που παραδόθηκαν στους δικαστικούς λειτουργούς που πραγματοποιούν την έρευνα.

Αστυνομικοί και ανακριτής βρέθηκαν αρχικά στο κτίριο του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και στη συνέχεια μετέβησαν στον Σταθμό Αθηνών, όπου φυλάσσονται οι συνομιλίες από τα καταγραφικά. Κλιμάκιο βρέθηκε και στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, όπου βρίσκονται τα αρχεία του ψηφιακού συστήματος επικοινωνίας και ραδιοκάλυψης.

Δειγματοληψία στα χώματα που μεταφέρθηκαν

Την Παρασκευή 5 Απριλίου αναμένεται να γίνει ο έλεγχος στα χώματα που φυλάσσονται σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου.

Με παραγγελία του εφέτη ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη που ερευνά τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό θα μεταβούν στο οικόπεδο προκειμένου να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη στα χώματα αυτά θα γίνει ο ίδιος χημικός έλεγχος που έγινε τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη όσο και στο Κουλούρι, όπως επίσης θα γίνει έλεγχος για τον εντοπισμό τυχόν γενετικού υλικού από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό αν αυτός ο έλεγχος θα γίνει επίσης την ερχόμενη Παρασκευή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία