24/06/2024

Μητσοτάκης: Αιχμές κατά Δούκα για τα κλειστά σπίτια – Τι απάντησε ο δήμαρχος

«Δεν υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας, ένα σύνθετο πρόβλημα προϋποθέτει χρόνο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η απάντηση του Χάρη Δούκα στον πρωθυπουργό.

Αιχμές κατά του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα άφησε κατά τη διάρκεια της Ώρας του Πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τη στεγαστική κρίση και τα κλειστά ακίνητα.

«Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι πρώτα και πάνω όλα στέκεται στους πιο ευάλωτους. Δεν υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας. Δεν είναι λίγα αυτά τα οποία έχουν γίνει με αιχμή το στεγαστικό και πολύ σύντομα θα λειτουργήσει portal στεγαστικής πολιτικής με όλα τα προγράμματα. Ας μη κρυβόμαστε όμως, ένα σύνθετο πρόβλημα προϋποθέτει χρόνο, προσήλωση, ευελιξία στους χειρισμούς και συνείδηση του αποτυπώματος που θα αφήσει κάθε μέτρο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πάνω από όλα έχει αξία να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Είναι λάθος ο γενικός αφορισμός ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα της στεγαστικής ακρίβειας. Όλα τα μέτρα πρέπει να είναι κοστολογημένα. Ούτε είναι το Ταμείο Ανάκαμψης το φάρμακο για πάσα νόσο. Κλειστά ακίνητα τα οποία ανήκουν σε δήμους. Βεβαίως αλλά να το πείτε και στο δήμαρχο της Αθήνας. Ας διαθέσει τα κλειστά του ακίνητα όχι σε συλλογικότητες, αλλά σε ευάλωτους πολίτες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η απάντηση Ανδρουλάκη

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας την προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε: «Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω από τον Δήμο της Αθήνας γιατί η αναφορά σας δείχνει ότι μάλλον δεν το έχετε χωνέψει ακόμα» είπε αρχικά.

«Σε ένα μήνα να προλάβει να ανοίξει κλειστά σπίτια ο κ. Δούκας στην Αθήνα είναι λίγο δύσκολο, αλλά πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας τον λαό της Αθήνας με αποτέλεσμα να ηττηθεί στις δημοτικές εκλογές».

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων

Λύπη για την ειρωνική, όπως τη χαρακτήρισε, αντιμετώπιση του πρωθυπουργού στη Βουλή, εξέφρασε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

«Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή» είπε.

«Όσον αφορά τα κλειστά ακίνητα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω, τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών» κατέληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία