20/04/2024

Ασημακοπούλου: Πυρά Κασσελάκη – ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης – Τι ζητούν

Επίθεση από Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την υπόθεση Ασημακοπούλου, λίγη ώρα μετά την «εξώθησή» της από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Βολές κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση των e-mails αποδήμων προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την εξώθησή της από τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος που ανακοίνωσε σήμερα η ίδια.

Ο κ. Κασσελάκης χαρακτηρίζει ετεροχρονισμένη την απόσυρσή της από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και τονίζει πως παραμένει το ερώτημα «πως απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών».

Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται» και πρόσθεσε πως «όσα εξιλαστήρια θύματα κι αν θυσιάσει, και αυτή η πραγματικότητα θα τον κυνηγάει».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος την περιβόητη λίστα η γαλάζια ευρωβουλευτής την απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου και η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο.

Δεδομένου ότι ο Πρωθυπουργός δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και ο ίδιος επιθυμεί το θέμα να κλείσει χωρίς εκπτώσεις, η μεν Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτήν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Η ανάρτηση του Κασσελάκη

Πυρά και από ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τα Ασημακοπούλου Leaks εξαπέλυσε και η Κουμουνδούρου.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «η κυβέρνηση οφείλει, έστω για μία φορά, να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει, επιτέλους, το πολιτικό κόστος. Πώς έγινε η διαρροή και από ποιον; Γιατί δεν προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων;».

«Επιτέλους να πάψουν τα παιχνίδια της με τους θεσμούς και τη δημοκρατία!»

Ακολούθως προσθέτει ότι «μέσα σε μια στιγμή η κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει σκιές στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με επιστολική ψήφο».

Καταληκτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί «άμεσα την πλήρη διερεύνηση του εξαιρετικά σοβαρού πολιτικού σκανδάλου, το οποίο προέκυψε με ευθύνη της κυβέρνησης λίγο πριν από τις ευρωεκλογές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Πέρασαν δύο εβδομάδες μετά τις καταγγελίες αποδήμων ότι δέχτηκαν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους προεκλογικό υλικό από την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ήταν οι ίδιες διευθύνσεις που είχαν δώσει οι απόδημοι στο Υπουργείο Εσωτερικών για την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων της επιστολικής ψήφου. Σήμερα μαθαίνουμε ότι η κ. Ασημακοπούλου «αποφάσισε» -εξωθήθηκε- να μην είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές, «μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

Ωστόσο, δύο εβδομάδες μετά επικρατεί άκρα σιωπή και η αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί ακόμα ζητούμενο. Όχι μία και δύο, αλλά τέσσερις διαφορετικές έρευνες ξεκίνησαν μετά από τις καταγγελίες για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια της ΝΔ: από την Εισαγγελία Αθηνών, από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από την κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη και από το Υπουργείο Εσωτερικών, που διενεργεί εσωτερικό έλεγχο. Τι ανακάλυψε το Μαξίμου, αλλά δεν το λέει; Τι έχει να παρουσιάσει η κ. Κεραμέως, η οποία σιωπούσε για τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου;

Η κυβέρνηση οφείλει, έστω για μία φορά, να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει, επιτέλους, το πολιτικό κόστος. Πώς έγινε η διαρροή και από ποιον; Γιατί δεν προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων; Έχουν γίνει και άλλες διαρροές και προς τα πού;

Μέσα σε μια στιγμή η κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει σκιές στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με επιστολική ψήφο και να επαναβεβαιώσει ότι όσα λέει περί διαφάνειας και δημοκρατίας, είναι απλώς επικοινωνιακά «λόγια του αέρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητά άμεσα την πλήρη διερεύνηση του εξαιρετικά σοβαρού πολιτικού σκανδάλου, το οποίο προέκυψε με ευθύνη της κυβέρνησης λίγο πριν από τις ευρωεκλογές. Επιτέλους να πάψουν τα παιχνίδια της με τους θεσμούς και τη δημοκρατία!».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία