5/05/2024

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης για Ίδρυση Νέων Λατομείων στο Πεντελικό Όρος

κ.κ. της Δημοτικής Αρχής,

Σταματήστε να παριστάνετε τους «Ηρακλειδείς» και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα καθώς η τυφλή υπακοή στους αφεντάδες σας οδηγεί στην καταστροφή της Πεντέλης και των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου.

Σταματήστε να κομπάζετε για τους πολιτικούς σας φίλους και για τις ανούσιες προεκλογικές υποσχέσεις που σας έδωσαν καθώς το Πεντελικό όρος θυσιάζεται τελικά στο βωμό τους κέρδους και των δήθεν επενδύσεων.

Σταματήστε να κρύβετε κάτω από το χαλί κάθε θέμα που σας δίνουν εντολή να εκτελέσετε οι φίλοι σας της Κυβέρνησης σε βάρος των δημοτών και της υγείας του (κεραία Vodafone) και να ρίχνετε εκ των υστέρων κροκοδείλια δάκρυα, δεν σας πιστεύουν πια.

Επιτέλους για μια φορά πείτε την αλήθεια στου δημότες για την ίδρυση νέων λατομείων στο Πεντελικό όρος καθώς όλα τα τελευταία γεγονότα διαχρονικά σας εκθέτουν:

  • Η μη ένταξη της ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ της Διαπαραταξιακής Επιτροπής στο νομοσχέδιο, που περιελάμβανε και λατομικές διατάξεις, καθώς εκτιμήθηκε ότι μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζει  και τις περιοχές εξόρυξης και άλλων μεταλλευτικών ορυκτών, που αποτελούν πλουτοπαραγωγικούς πόρους του Κράτους(!!!)
  • Οι πρόσφατες (21.03.2023) προφορικές δεσμεύσεις στην Βουλή του αρμοδίου Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αναγνωρίζει τόσο την ανάγκη τροποποίησης του ΠΔ του 1988, όσο και θεσμοθέτησης μεταβατικής διάταξης μη λειτουργίας λατομικών εκμεταλλεύσεων, αλλά χωρίς να δεσμεύεται προς τούτο χρονικά(!!!), και με την 5η άδεια έρευνας τότε ( ΛΧ5)  σε ισχύ.
  • Η κατάργηση(!!!) αμέσως μετά τα παραπάνω της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται πλέον ένα ευρύτερο όργανο παρακολούθησης και προσδιορισμού δράσεων και ενεργειών προστασίας του Πεντελικού από λατομικές δραστηριότητες.
  • Η προς υπογραφή προγραμματική σύμβαση, σύμφωνα με το «master plan 2021», μεταξύ ΣΠΑΠ και Υπουργείων για την σχεδιαζόμενη, ευρείας κλίμακας παρέμβαση στο Πεντελικό, η οποία αφενός δημιουργεί εμφανείς κινδύνους περαιτέρω περιβαλλοντικής υποβάθμισής του και αφετέρου αφορά κυρίως την νοτιοανατολική πλευρά και τους Δήμους Πεντέλης και Κηφισιάς(!!!).
  • Και το «κερασάκι στην τούρτα»: Η μεθόδευση μέσα στον Αύγουστο της δημοσιοποίησης και διαβούλευσης και προς το Δήμο του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την εκμετάλλευση τεσσάρων (4) λατομείων μαρμάρων συνολικού εμβαδού 803.745 m2(!!!) στη θέση «ΒΑΘΕΙΑ ΧΟΥΝΗ ΡΑΠΕΝΤΩΣΑΣ» της Δ.Ε. Διονύσου Δήμου Διονύσου Αττικής.

Για όλα αυτά,

Καλούμε όλους τους δημότες,

  • να γυρίσουν την πλάτη τους, στη δημοτική αρχή και στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», στις ατελέσφορες δικές της δήθεν πρωτοβουλίες ενδοτισμού και υπακοής στα επιχειρηματικά συμφέροντα της Κυβέρνησης, για τα ψίχουλα των χρηματοδοτήσεων για έργα, και ενόψει των δημοτικών εκλογών, να δώσουν τη λύση απομακρύνοντας τους μια για πάντα.
  • να στηρίξουν με την συμμετοχή τους κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει:
    • να οργανωθούν άμεσα δυναμικές κινητοποιήσεις κάθε μορφήςτοπικά και στο ΥΠΕΝ για να επιβάλλουμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια ίδρυσης νέων λατομείων.
    • να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου γνωστοποίησης της απόφασης των δημοτών να αγωνιστούν ώστε να αποτραπεί ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα στην Αττική μετά και τις πυρκαγιές, που έχουν εξαφανίσει κάθε πνεύμονα πρασίνου για τα κέρδη των επιχειρηματιών. 
    • να ληφθεί ΑΜΕΣΑ απόφαση του Δ.Σ. για το κλείσιμο του Δήμου επ’ αόριστον με παράλληλες καθημερινές δράσεις δημοσιοποίησης και άσκησης πίεσης επίτευξης του στόχου αποτροπής ίδρυσης νέων λατομείων. 

Τέλος είναι φανερό ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για ολιγωρίες, παραγοντίστικες τακτικές και χρήση ένδικων μέσων της δημοτικής αρχής αλλά και ανέξοδες υποσχέσεις των κυβερνώντων:

Ή ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΩΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΛΑΝΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΟΡΟΣ!!!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία