26/04/2024

Παράταση Έκτακτης Ανάγκης Δήμου Διονύσου

Ανικανότητα ή Αναγκαιότητα…

Η πρόσφατη περιοδεία του Δημάρχου στις δημοτικές κοινότητες με το «αφεντικό» του από την Κυβέρνηση προφανώς έφερε και τη νέα παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι στις 27-07-2-22, λόγω της περσινής δασικής πυρκαγιάς (!!!).  Επίτευγμα ή κόλαφος ανευθυνότητας και αλαζονείας;;;

Καλό θα ήταν μαζί με την απόφαση παράτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για το Δήμο μας ο Δήμαρχος να δώσει στη δημοσιότητα και το 1595/17-01-2022 έγγραφο τεκμηρίωσης της, που αναφέρεται στην 630/27-01-2022 απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να γίνει κατανοητό:

  • Πως μετά από απευθείας αναθέσεις 4.000.000 ευρώ σε κολλητούς, κουμπάρους και λοιπούς ημέτερους συνεχίζει ο Δήμος, ένα χρόνο μετά, να έχει τόσο σοβαρά προβλήματα που πρέπει να συνεχιστεί το ίδιο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του;;;
  • Πως είναι δυνατόν όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος σε μεγαλόστομες απαντήσεις του στο Δ.Σ. είχε δεσμευτεί για αποκατάσταση των επιπτώσεων αρχικά μέχρι τον Ιούνιο και στη συνέχεια μέχρι το φθινόπωρο του 2021 τώρα να ζητάει και δεύτερη παράταση;;;

Είναι φανερό λοιπόν ότι επί ένα χρόνο τώρα διαπιστώθηκε η αποτελεσματικότητα του εργαλείου που λέγεται «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και κρίνεται αναγκαίο να συνεχιστεί γιατί διευκολύνει το «έργο» που χρειάζεται ακόμα να πραγματοποιηθεί ώστε ο Δήμος να «θωρακιστεί» στο μέλλον. 

Και ο πιο καλοπροαίρετος δημότης αναρωτιέται: ποιο έργο έγινε επί ένα χρόνο και πιο είναι αυτό που χρειάζεται να συνεχιστεί σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης;;;

Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Δήμαρχος και η «παρεούλα» του να απαντήσουν καθώς δεν τους αρέσει η δημόσια λογοδοσία και κριτική. Για αυτό και τολμάμε να σας απαντήσουμε εμείς, σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα και γεγονότα:

  • Δεν υπάρχει αναγκαιότητα να συνεχιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένα χρόνο μετά, αλλά υπάρχει αυτή της «χρυσής ευκαιρίας» των απευθείας αναθέσεων, με απευθείας διαπραγμάτευση και κατάργηση κάθε ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας. 
  • Δεν υπάρχει ανικανότητα μετά από ένα χρόνο αλλά υπάρχει εξαιρετική ικανότητα για την εξυπηρέτηση των «αφεντάδων» τους, των κολλητών και των κουμπάρων τους, προκειμένου να συνεχίσουν, να είναι το μακρύ τους χέρι νομής εξουσίας και πόρων.
  • Δεν υπάρχουν οργανωτικές και λοιπές λειτουργικές δυσκολίες του Δήμου αλλά υπάρχει συνειδητή προσπάθεια παράκαμψης των νόμων ώστε να «περνάει» πάντα το δικό τους, υπαγορευόμενο από άλλα κίνητρα, που περιθωριοποιούν εμφανώς τις ανάγκες των δημοτών. 
  • Δεν υπάρχει αιφνιδιασμός από την επικαλούμενη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων ή των πυρκαγιών αλλά υπάρχει τεράστιο έλλειμμα σχεδίου και προετοιμασίας για την αντιμετώπισή τους.
  • Δεν υπάρχουν οι δικαιολογίες «κάνουμε ότι μπορούμε» ή «φταίνε κάποιοι άλλοι» ή «φταίει η έλλειψη ατομικής ευθύνης των δημοτών» αλλά υπάρχει η επιλογή του «βλέποντας και κάνοντας» με την ελαφρότητα των αποφάσεων και την αδυναμία τους να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Το συμπέρασμα ίδιο και απαράλλαχτο δυόμιση χρόνια τώρα έργο τους οι εξυπηρετήσεις ημετέρων, αναποτελεσματικότητα, ανευθυνότητα, αλαζονεία, αυταρχισμός και μια ακόμα χαμένη τετραετία για να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα των δημοτών. 

Με τέτοιες νοοτροπίες δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Μονόδρομος λύσης οι δημότες αντιληφθούν τη δύναμη τους και αγωνιστούν να διεκδικήσουν όσα τους δικαιωματικά τους ανήκουν και τους γυρίσουν τη πλάτη καταδικάζοντας τις πολιτικές τους, άπαξ δια παντός.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία