3/05/2024

Οι καλύτερες ταβέρνες σε Μαρούσι – Κηφισιά – Χαλάνδρι

της Σύρου Μ.Ι.

Ζεις στα βόρεια προάστια αλλά απολαμβάνεις παραδοσιακές γεύσεις;  Μην ανησυχείς, σου βρήκαμε τα ιδανικά μέρη, σε Κηφισιά, Μαρούσι και Χαλάνδρι, όπου μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακή κουζίνα, με άλλες, θα λέγαμε ~εκλεπτυσμένες γεύσεις ~ που σου θυμίζουν χωριό και εξοχή!

1. Κιβωτός

Σταβλίσιες μπριζόλες από Ελασσώνα, καπάκι Black Angus, «γαλαζοαίματα» μοσχάρια σαρολέ και λιμουζέν από τη Γαλλία και T-bone γάλακτος νεαρού μόσχου είναι μερικές μόνο από τις κρεατοφαγικές επιλογές και κοπές που θα δοκιμάσεις από όλον τον κόσμο, σε αυτήν την Κιβωτό του κρέατος. Έχουν 40 και βάλε χρόνια εμπειρίας και αυτό φαίνεται. Την όρεξη ανοίγουν ιδανικά οι ντοματοκεφτέδες, οι κολοκυθοκεφτέδες, η ωραιότατη σαλάτα ταμπουλέ, και οι πίτες ημέρας. Kάθε Τετάρτη και Παρασκευή έχουν φοβερό μιλφέιγ. Οι μερίδες είναι χορταστικές, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€ το άτομο, με κρασί και κέρασμα γλυκάκι.

Τηλ: 21 0807 1014, Διός 32, Κηφισιά

Ταβέρνα Κιβωτός

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com

2. Βάθης

Ένα όνομα, μια ιστορία που μοιράζεται από κοψιδολάγνο σε κοψιδολάγνο ο Βάθης είναι μια από τις παλαιότερες ταβέρνες της Κηφισιάς. Ο κατάλογός του δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ανικανοποίητο αφού στο μενού του μπορείς να βρεις εξαιρετικά μαγειρευτά, αλλά και ψητά της ώρας ενώ ανανεώνεται συχνά με νέες προσθήκες. Στα του κρέατος, θα δοκιμάσεις ψαγμένες κοπές (rib eye απο black angus, ταλιάτα, πικάνια), αλλά και σταβλίσια 800γρ., μοσχαρίσια γάλακτος, καπνιστή χοιρινή, μοσχαράκι στη λαδόκολλα, κοτόπουλο σούβλας, μπιφτέκια, αρνί σούβλας, ψαρονέφρι, συκώτι γάλακτος, παϊδάκια κ.α. Ο λογαριασμός στο τέλος, με κερασμένο γλυκό/φρούτο στα 20€/ άτομο.

Τηλ: 21 0620 4834, Κύρου 7, Κηφισιά

Ταβέρνα Βάθης

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com

3. Βασίλης

Αν κάποιος στην παρέα ρίξει την ιδέα για παϊδάκια προς Κηφισιά μεριά, τότε αυτόματα σχεδόν τα gps καταχωρούν τη διεύθυνση του Βασίλη, μιας μοντέρνας εξοχικής ταβέρνας που σερβίρει καλοψημένα κρέατα κι όχι μόνο καθημερινά. Στα μεγάλα κι άνετα τραπέζια τόσο του ζεστού εσωτερικού χώρου και της δροσερής αυλής που παθαίνει κοσμοσυρροή όταν καλοκαιριάζει, πηγαινοέρχονται πεντανόστιμα πιάτα με ρυθμό μυδραλιοβόλου. Πέρα από τα παϊδάκια εξαιρετική είναι κι η σταβλίσια μοσχαρίσια, οι μπιφτεκάρες το συκώτι αλλά και το λεμονάτο κατσικάκι γάλακτος. Ο λογαριασμός περί τα 25-30€ μαζί με κρασάκι.

Τηλ.:21 0808 2941, Κηφισίας 284, Κηφισιά

Ταβέρνα Βασίλης

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com

4. Κατσαρίνα

Κρυμμένο κρεατοστέκι στην Κηφισιά που έχει όμως φανατικό κοινό χάρη στα καλοψημένα κοψίδια του, τα οποία χτίσανε τη φήμη της Κατσαρίνας. Σε off broadway σημείο η Κατσαρίνα απλώνει τραπεζάκια στο παραδοσιακό εσωτερικό της ή την μικροσκοπική αυλίτσα της και σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες κρεατικών στη σχάρα και στη σούβλα, καθώς και μαγειρευτά ή ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες. Στον κατάλογο θα βρεις εκλεκτά εδέσματα, από αμπελοντολμάδες, σουτζουκάκια και σπανακόπιτα μέχρι γαρδουμπάκια και σταβλίσιες μπριζόλες ή αφράτα μπιφτέκια με χειροποίητες πατάτες τηγανιτές. Ο  λογαριασμός στα 20€ κατ’ άτομο, μαζί με μπόλικο κρασάκι.

Τηλ: 2106254072, Λεωφόρος Κηφισίας 311 και Π. Τσαλδάρη 43

Ταβέρνα Κατσαρίνα

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com

5. Το Κουτούκι του Κανούση

Θρυλικό μεζετζίδικο στην Κηφισιά που στέκει αγέρωχο για τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες καλοταΐζοντας κόσμο και ντουνιά. Εδώ θα δοκιμάσεις υπέροχα ζουμερά μπιφτεκάκια, γαρδουμπάκια, σπαλομπριζόλες περιποιημένες κι υπέροχο ψαρονέφρι. Λατρεμένα και τα μαγειρευτά του και δη τα σουτζουκάκια που κάνουν το σαλάκι να τρέχει στο άκουσμα και μόνο του ονόματός τους. Τα κρέατά του είναι εγγύηση, μιας και τα προμηθεύεται από τον παραπλήσιο κρεοπώλη Μαγγίνα. Λογαριασμός στα 20€ με κρασί δικό του.

Τηλ. 210 8080934, Καρπάθου 22, Κηφισιά

Ταβέρνα το Κουτούκι του Κανούσι

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com

6. Πεύκα

Στα σύνορα Πεύκης και Αμαρουσίου, αυτή η εξοχική ταβέρνα σε ταξιδεύει στα παιδικά σου χρόνια μέσα από τη νοσταλγική και οικογενειακή της ατμόσφαιρα. Το μενού περιλαμβάνει τα κλασσικά μιας παραδοσιακής οικογενειακής ταβέρνας – κοντοσούβλι, εξοχικό, γαρδουμπάκια, κοκορέτσι, μπριζόλες, παϊδάκια κ.α. με σπεσιαλιτέ το μοσχαράκι γάλακτος με πατάτες φούρνου, τους λαχανοντολμάδες και το αρνάκι σούβλας. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο με κρασί για ένα λουκούλλειο γεύμα, με κέρασμα.

Τηλ: 210 8022371, Χαϊμαντά 34, Μαρούσι

Ταβέρνα Πεύκα

Περισσότερες πληροφορίες: www.tripadvisor.com.gr

7. Μανώλης

Μερακλής κι έξτρα κιμπάρης ο Μανώλης εδώ και χρόνια έχει γίνει στέκι δειπνοσοφιστών και κοψιδοφάγων, οι οποίοι ορκίζονται αιώνια πίστη στις σχάρες του. Παραδοσιακή ταβερνίτσα που ποντάρει στο εξαιρετικό φαγητό και τις προσιτές τιμές και δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Εδώ θα φας αρνίσια παϊδάκια, ζουμερά κεφτεδάκια, (εννοείται) φρέσκιες πατάτες και αναλόγως εποχής, μερικές επιλογές σε φρέσκα ψαρικά και θαλασσινά. Αν είσαι φαν της ροκ μουσικής, πιθανότατα θα ενθουσιαστείς με τις φωτογραφίες των ιδιοκτητών παρέα με διάφορους ροκστάρ που πέρασαν από δω. Για ένα χορταστικότατο γεύμα υπολόγισε περί τα 15€/ άτομο.

Τηλ: 210 6824342, Σάμου 1, Πολύδροσο Χαλάνδρι

Ταβέρνα Μανώλης

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com

Πηγή: www.in2life.gr

Περισσότερα ρεπορτάζ : https://www.voreiaproastia.gr/posts/reportage/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία