20/04/2024

Κουτσούμπας: Διεκδικούμε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρέθηκε σήμερα στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών – «Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες», ανέφερε στις δηλώσεις τους.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την τραγωδία στα Τέμπη. Στο σημείο του δυστυχήματος πραγματοποιείται ετήσιο μνημόσυνο για τα 57 θύματα. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρευρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ άφησε 57 κόκκινα τριαντάφυλλα στη μνήμη των αδικοχαμένων. Μετά ο ίδιος μετέβη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου έκανε δηλώσεις τόσο για τη σημερινή επέτειο, όσο και για ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, και έχουν τεθεί επί τάπητος με τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

«Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες»

«Αγωνιζόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών και για να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν στην σύγκρουση, στην έκρηξη και στον χαμό 57 ανθρώπινων ψυχών, τα περισσότερα παιδιά μας.

Αγωνιζόμαστε για αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα.

Αγωνιζόμαστε για να μειωθεί το κόστος παραγωγής για τους Έλληνες αγρότες για εγγυημένες κατώτερες τιμές για ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους ενάντια στην ΚΑΠ της Ε.Ε. που τους ξεκληρίζει από τα χωράφια τους.

Παλεύουμε για να καταργηθεί ο φοροληστρικός νόμος της ΝΔ που ψηφίστηκε με την ανοχή των άλλων κομμάτων και που γονατίζει τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, εμπόρους, επιστήμονες στις πόλεις και τα χωριά και κλείνει συνεχώς τα μαγαζιά.

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αλλά και επαγγελματικής στέγης.

Παλεύουμε για δημόσια, δωρεάν υγεία, για κάλυψη όλων των αναγκών των νοσοκομείων με γιατρούς, μαζικές προσλήψεις, γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού.

Αγωνιζόμαστε για να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τα πανεπιστήμια και ενάντια σε όλες τις πολεμικές δαπάνες που γίνονται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και εμπλέκουν τη χώρα μας στέλνοντας φρεγάτες με επιτελείο εδώ από τη Λάρισα εκτός συνόρων. Είμαστε όλοι ενωμένοι ‘ αυτό τον αγώνα και συνεχίζουμε με πανελλαδικό μέτωπο αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής για ριζικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία