29/04/2024

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Οι αναρτήσεις με τις οποίες ζητούσε χρήματα για τον «Άλλο άνθρωπο»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ζητούσε έως και 100 ευρώ από 2.000 υποστηρικτές του σε λογαριασμό PayPal για να αγοράσει «σπίτι» για την κοινωνική κουζίνα

Δεκάδες αναρτήσεις στο Facebook, στο Instagram και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο εμπνευστής της κοινωνικής κουζίνας, ζητούσε από τον κόσμο να βάζει χρήματα στον προσωπικό λογαριασμό της μητέρας του και σε λογαριασμούς στενών συνεργατών του βρίσκονται στη διάθεση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ο «Άλλος Άνθρωπος» φέρεται να έπαιρνε τα λεφτά από τις δωρεές και να τα έπαιζε σε τυχερά παιχνίδια αποκομίζοντας κέρδη με το εγκληματικό προϊόν που φέρεται να προέκυψε από την παράνομη αυτή δραστηριότητα να ανέρχεται σε τουλάχιστον 600.00 ευρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην διάταξη της Αρχής για το Ξέπλυμα που έφερε στη δημοσιότητα το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Σε μια από τις αναρτήσεις του, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος περιγράφει μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το μεσιτικό γραφείο που είχε μεσολαβήσει για την ενοικίαση χώρου φιλοξενίας της κοινωνικής κουζίνας.

«Τηλέφωνο πριν από λίγο. Καλημέρα Κώστα ο Παναγιώτης είμαι, από το μεσιτικό, φίλε με πήραν τηλέφωνο οι ιδιοκτήτες και σε παρακαλούν μέχρι τέλος του μήνα να αδειάσετε το χώρο. Τα χρήματα που χρωστάτε για τα ενοίκια, βάλατε τα μισά, χρωστάτε 2650 ευρώ και σε δυο μήνες θα πρέπει να βάλετε άλλα 3.300 ευρώ». Παρακάτω, στην ίδια ανάρτηση προχωρά σε μια ανάλυση των εξόδων της κοινωνικής κουζίνας και ζητά από 50.000 υποστηρικτές του πρότζεκτ να βάλουν από 5 ευρώ ο καθένας, όσο δηλαδή είναι η ετήσια συνδρομή. «Δηλαδή αν βάλουν από τους 50.000 οι 2 με 3.000, τότε όχι μόνο θα καλύψουμε όλα τα έξοδα που χρωστάμε αλλά θα καλυφθούν κι όλες οι ανάγκες και τα έξοδα και για τον επόμενο χρόνο, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε ανακοινώσεις συνέχεια…»

Και σε αυτή τη περίπτωση, όπως και στις υπόλοιπες που θα διαβάσετε παρακάτω, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος παραθέτει τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του, Παναγούλας Πολυχρονοπούλου.

Σε άλλη ανάρτηση του στο Instagram, πάλι για να ζητήσει οικονομική βοήθεια, o Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος γράφει: «Αναρωτιέμαι όσο και το ξέρω ότι είναι δύσκολο, δεν υπάρχουν 1 άνθρωποι, που έχουν την οικονομική δυνατότητα να βάλουν από 275 ευρώ ο καθένας μέσα από 25.000 ανθρώπους;;; Μαζέψαμε άλλο ένα 275ευρώ από προσφορές ανθρώπων με 1,5,8,10,20,25,30,50,100 ευρώ ο καθένας και μας μένουν άλλα 17 275ευρα ακόμα». Και σε αυτή τη περίπτωση αναρτημένος είναι ο τραπεζικός λογαριασμός της μητέρας του.

Σε άλλη ανάρτηση, πάλι στο Instagram, ο Πολυχρονόπουλος ζητάει από 2.000 ανθρώπους που μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να δώσουν 100 ευρώ μια φορά μόνο «για να αγοράσουμε το δικό μας σπίτι» προσδοκώντας σε έσοδα 200.000 ευρώ. Στη προκειμένη περίπτωση ζητά τα χρήματα να μπουν σε λογαριασμό Pay Pall.

Όπως αποκάλυψε η έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ο Πολυχρονόπουλος είχε επιστρατεύσει και στενούς του συνεργάτες στη προσπάθεια να μαζέψει χρήματα για τις δραστηριότητες της κοινωνικής κουζίνας και όχι μόνο. Σε επίμαχη ανάρτηση ο «Άλλος Άνθρωπος» ζητάει να μπουν χρήματα στο προσωπικό λογαριασμό του συνεργάτη του, Παύλου Τζίτζη, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στο πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία