27/04/2024

Αττική: Ηθοποιός στη σπείρα που έχει κλέψει πάνω από 40 ΙΧ

Στην Αττική εξαρθρώθηκε συμμορία που είχε κλέψει πάνω από 40 ΙΧ – Ηθοποιός που είχε συμμετάσχει σε γνωστή τηλεοπτική σειρά, ανάμεσα στους εμπλεκόμενους.

Μετά από συναγερμό που είχε σημάνει στις Αρχές στην Αττική, εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ.

Με τις συντονισμένες ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ., δόθηκε τέλος στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει έξι άτομα, ηλικίας 21 έως 51 ετών, που συμμετείχαν στη σπείρα. Ανάμεσά τους φέρεται να είναι και ο ηθοποιός.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ακόμα δύο μελών της σπείρας, που δρούσε στην Αττική.

Οι δράστες είχαν καταφέρει από την κλοπή και την «κλωνοποίηση» των ΙΧ να κερδίσουν 980.000 ευρώ.

Η δράση της σπείρας

Η συμμορία δρούσε σε ολόκληρη την Αττική. Τουλάχιστον 40 φαίνεται να είναι τα θύματά τους, ενώ ανάμεσά τους φέρεται να είναι πολύ γνωστός διεθνής ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα και την Αγγλία.

Ένας από τους έξι συλληφθέντες είναι και γνωστός ηθοποιός, ο οποίος συμμετείχε σε πολύ δημοφιλή τηλεοπτική σειρά.

Η λεία τους αγγίζει σχεδόν το 1 εκατομμύριο.

Ο ρόλος του ηθοποιού στη συμμορία

Ο 51χρονος ηθοποιός, πλέον δηλώνει επιχειρηματίας. Παλαιότερα, ο ίδιος δραστηριοποιούταν στον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ είχε εμφανιστεί σε πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά.

Ο ίδιος τώρα διαθέτει συνεργείο στην περιοχή των Αχαρνών. Δίπλα σε αυτό υπήρχε υπαίθριος χώρο με υψηλή περίφραξη, ο οποίος λειτουργούσε ως αυτοσχέδιο διαλυτήριο αυτοκινήτων. Εκεί με βαν φόρτωναν τα ανταλλακτικά.

Σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Mega, εμφανίζονται μέλη της συμμορίας, να εξετάζουν ΙΧ που έχουν βάλει στόχο. Με φακούς οι ίδιοι περιεργάζονται το όχημα εντός πυλωτής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η οργάνωση συνήθιζε να κλέβει τα αυτοκίνητα και μετέπειτα να τα μεταφέρει στα βόρεια προάστια, στην περιοχή του Παπάγου. Όταν κανείς πλέον, δεν τα αναζητούσε, τα πήγαιναν σε δικά τους συνεργεία στα δυτικά προάστια. Εκεί είτε τα αποσυναρμολογούσαν, είτε άλλαζαν τον αριθμό πλαισίου.

Οι δράστες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία