24/06/2024

Ανήλικοι εκβίαζαν παιδόφιλο αλλά τελικά την «πάτησαν» και οι ίδιοι

Στη σύλληψη ενός 41χρονου για απόπειρα προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Αγία Παρασκευή.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε στείλει άσεμνο υλικό σε ψεύτικο προφίλ 13χρονης σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο διαχειρίζονταν δύο 17χρονοι.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν δύο 17χρονοι δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ με στοιχεία 13χρονης σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και απέκτησαν επαφή με το προφίλ που διατηρούσε ένας 41χρονος χρήστης της πλατφόρμας.

Αφού οι δύο πλευρές συνομίλησαν για μικρό χρονικό διάστημα, ο 41χρονος απέστειλε στην «13χρονη» οπτικοακουστικό υλικό γενετήσιου χαρακτήρα και κανονίστηκε ραντεβού μεταξύ τους, το απόγευμα του Σαββάτου (20/1) στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., στο ραντεβού εμφανίστηκαν οι δύο 17χρονοι διαχειριστές του ψεύτικου λογαριασμού. Ακολούθησε επεισόδιο με τον 41χρονο, κλήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον 41χρονο, οι δύο 17χρονοι αφού τον ενημέρωσαν για το υλικό που έχουν στην κατοχή τους, απαίτησαν χρήματα, προκειμένου να μην τον καταγγείλουν στις αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους δύο 17χρονους για εκδικητική πορνογραφία και εκβίαση κατά συναυτουργία.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο του 41χρονου και απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τη διερεύνηση του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία