29/04/2024

Microsoft: Κίνα και Βόρειος Κορέα θα παρέμβουν με τεχνητή νοημοσύνη στις εκλογές σε ΗΠΑ, Ινδία και Νότιο Κορέα

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προέβη η Microsoft η οποία δημοσιοποίησε εκτιμήσεις των στελεχών και αναλυτών της σχετικά με παράνομες ενέργειες που μπορεί να οργανώσουν οι κυβερνήσεις χωρών με τη βοήθεια των πιο προηγμένων εργαλείων της σύγχρονης τεχνολογίας. Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός αναφέρει ότι η Κίνα κατά κύριο λόγο και η Βόρειος Κορέα σε δεύτερο επίπεδο θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν τις επερχόμενες εκλογές σε ΗΠΑ, Ινδία και Νότιο Κορέα με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Οι στρατοί

Η Microsoft λέει ότι οι στρατοί των χάκερ των δύο χωρών θα δημιουργήσουν περιεχόμενο με τη βοήθεια εργαλείων ΑΙ (εικόνες, βίντεο, ηχητικά αρχεία, ειδήσεις κ.α.) που θα διαρρέονται στα social media και θα προσπαθούν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων σε ΗΠΑ, Ινδία και Νότιο Κορέα υπέρ των επιδιώξεων της Κίνας και της Βορείου Κορέας.

Η Microsoft αναφέρει ότι η Κίνα έκανε τέτοιου είδους παρεμβάσεις στις εκλογές στην Ταϊβάν μέσω μιας ομάδας χάκερ που είναι γνωστή με τα ονόματα Storm 1376, Spamouflage και Dragonbridge που θεωρείται ότι ελέγχεται από την κινεζική κυβέρνηση και η οποία σύμφωνα με την εταιρεία δημιουργούσε fake οπτικοακουστικό υλικό για υποψηφίους που δεν ήταν της αρεσκείας του Πεκίνου το οποίο διέρεε μέσω δημοφιλών πλατφορμών όπως το YouTube.

Η παρέμβαση με αυτόν το επίσημο τρόπο της Microsoft προκαλεί εντύπωση από την στιγμή μάλιστα που η εταιρεία έχει σημαντική παρουσία στην Κίνα και το 2023 τα έσοδα της από την κινεζική αγορά άγγιξαν τα 20 δισ. δολάρια και σίγουρα αυτή την ανακοίνωση δεν θα την έχει υποδεχτεί πολύ καλά η κινεζική κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της Microsoft έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση της Metα να ξεκινήσει από τον Μάϊο να εντοπίζει περιεχόμενο που έχει υποστεί τροποποίηση είτε από τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης είτε όχι και να ενημερώνει τους χρήστες του Facebook και του Instagram τοποθετώντας ειδική σήμανση σε αυτά τα αρχεία με βασικό στόχο να προλάβει κακόβουλες παρεμβάσεις με αυτό τον τρόπο μέσα από τις δικές της πλατφόρμες στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία