20/04/2024

Η τρίτη εκτόξευση του σούπερ πυραύλου του Ελον Μασκ ήταν και η… φαρμακερή (βίντεο)

Μετά τις δύο αποτυχημένες αλλά χρήσιμες όπως ανέφεραν τότε ο Έλον Μασκ και τα στελέχη της διαστημικής του εταιρείας, της Space X, δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του σούπερ πυραύλου και του διαστημόπλοιου της Space X το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η τρίτη και πετυχημένη όπως αποδείχτηκε εκτόξευση.

Ο Super Heavy εκτοξεύτηκε χωρίς προβλήματα και απελευθέρωσε κάποια στιγμή το Starship το οποίο βγήκε από την ατμόσφαιρα της Γης και κατευθύνθηκε στον Ινδικό Ωκεανό όπου ήταν προγραμματισμένο να καταπέσει με την Space X να αναφέρει ότι το σκάφος εισήλθε στην ατμόσφαιρα στην περιοχή πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό αλλά έχασε την επαφή με αυτό. Ο Super Heavy έπεσε ελεγχόμενα στον Κόλπο του Μεξικού.

Σε κάθε περίπτωση η δοκιμή θεωρείται πετυχημένη και φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες μέχρι να αποδειχθεί ότι το πυραυλικό σύστημα και το σκάφος είναι ασφαλή και μπορούν να εκτελέσουν αποστολές και κυρίως επανδρωμένες αποστολές αρχικά στη Σελήνη και στη συνέχεια στον Άρη που είναι και το μεγάλο όραμα του Μασκ, η δημιουργία μιας μεγάλης αποικίας στον Κόκκινο Πλανήτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία