20/04/2024

Η Αθήνα παγκόσμιο επίκεντρο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη (GenAI) για 3 μέρες

Tο δεύτερο συνέδριο Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Generative Artificial Intelligence) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το μεγαλύτερο συνέδριο στην Ευρώπη με 3.000 live συμμετέχοντες και 15.000 διαδικτυακή κοινότητα, κάνουν την Αθήνα το επίκεντρο για την Τεχνητή Νοημοσύνη παγκοσμίως για τρεις ημέρες.

Το 2nd GenAI Summit SE Europe – Αθήνα, που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, από 29 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2024, στόχο έχει να ενδυναμώσει επιχειρήσεις, δημόσιους και ακαδημαϊκούς οργανισμούς στην Ελλάδα, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με σκοπό να ενσωματώσουν βιώσιμα, δίκαια και υπεύθυνα την Παραγωγική Τεχνική Νοημοσύνη.

Αυτό αναμένεται να γίνει με τη συμμετοχή των οργανισμών που παράγουν τα Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα (Large Language Models) με τα μέλη τους, στελέχη, ακαδημαϊκούς/ερευνητές, επιχειρηματίες & thought leaders που θα συμμετέχουν για τρεις ημέρες σε παρουσιάσεις λύσεων και εφαρμογών, συζητήσεις (panels) και πρακτικά εργαστήρια (GenAI workshops) κατά τη διάρκεια του Summit, καθώς και με θεματικά εργαστήρια-masterclasses.

Σημαντικά στοιχεία θα παρουσιαστούν για το GenaI Ψηφιακός Μετασχηματισμός όπως:

  • στον Ιδιωτικό Τομέα: Το 2024 είναι η χρονιά που το 70% των επιχειρήσεων θα προχωρήσουν στην υιοθέτηση GenAI στις ροές εργασίας τους (GenAI augmented workflows). 600 στελέχη από 250 εταιρείες, σε 12 κλάδους (Industry & Role GenAI Tracks) και 14 χώρες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο συνέδριο «είναι το συνέδριο ορόσημο για τη λήψη σωστά ενημερωμένων αποφάσεων για το πιά εργαλεία Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης και συμβουλευτικές υπηρεσίες (consulting firms, solution architects, integrators, AI & Data firms) θα αγοράσουν και πιο το ποσό και ο χρόνος επένδυσης σε αυτά για το 2024».
  • – στο Δημόσιο Τομέα, Πανεπιστήμια, Σχολεία: Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν νέες λύσεις και εφαρμογές από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που θα διατεθούν στο κοινό στις χώρες τους και θα είναι η δημόσια πρώτη για πολλές από αυτές. Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από Εθνικές Επιτροπές για την ΠΤΝ καθώς και σχετικοί αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανισμούς. Επίσης θα μοιραστούν οι βέλτιστες πρακτικές από προγράμματα ανάπτυξης GenAI δεξιοτήτων σε εθνικό επίπεδο, στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση συμμετεχόντων χωρών, καθώς και πολλαπλές πρωτοβουλίες για την προσαρμογή του τρόπου διδασκαλίας, αξιολόγησης και λειτουργίας ακαδημαϊκών οργανισμών από όλο τον κόσμο.

Το δεύτερο συνέδριο είναι μεγαλύτερο από το πρώτο (15 Ιουνίου 2023), με αποστολές χωρών να ταξιδεύουν στη χώρα μας από 14 χώρες από τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή μέχρι την Ιαπωνία, με εταιρείες όπως η OpenAI, η Google, η ΝVIDIA και ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, όπως Stanford, Cambridge και Harvard.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία