7/05/2024

Η Apple ανοίγει τα «ρολά» του app store στην Ευρώπη

Η Apple με… βαριά καρδιά έκανε γνωστό ότι από τον προσεχή Μάρτιο θα επιτρέψει στους χρήστες των προϊόντων της που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (κυρίως τα iPhones) να αποκτούν εφαρμογές όχι μόνο από το δικό της app store αλλά και από άλλες τέτοιου είδους πλατφόρμες. Φυσικά η Apple δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να σπάσει το μονοπώλιο που είχε επιβάλει όλα αυτά τα χρόνια αλλά ήταν υποχρεωμένη να το κάνει μετά την ψήφιση της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας του Digital Markets Act, που υποχρεώνει τις εταιρείες να δώσουν χώρο στις πλατφόρμες τους και σε άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες αν θέλουν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται ομαλά στις αγορές της ΕΕ.

Η Apple είχε οχυρωθεί όλα αυτά τα χρόνια για την απόφαση της να μην επιτρέπει άλλες πλατφόρμες στα προϊόντα της πίσω από το ζήτημα της ασφάλειας των χρηστών βασιζόμενη στο γεγονός ότι οι εφαρμογές Android προέρχονται από μια ποικιλία καταστημάτων κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα να κυκλοφορούν κακόβουλα λογισμικά τα οποία αποκτούν εν αγνοία τους φυσικά οι καταναλωτές.

Επιπλέον η Apple χρεώνει τους προγραμματιστές αλλά και τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται με προμήθεια που φτάνει το 30% γεγονός που έχει πυροδοτήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλες αντιδράσεις και νομικές κόντρες ανάμεσα στον αμερικανικό κολοσσό και διάφορες εταιρείες αφού αποκλείονταν από το app store άρα και από πάνω από 1,2 δισ. κατόχους iPhones ή άλλων προϊόντων της Apple οι προγραμματιστές και οι εταιρείες που δεν πληρούν τα πρότυπα της εταιρείας ή που δεν επιθυμούν να πληρώσουν τις χρεώσεις της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία