20/04/2024

Δείτε ζωντανά την εκτόξευση του σούπερ πυραύλου του Ελον Μασκ

Για τις 13.30 ώρα Ελλάδος είναι προγραμματισμένη η εκτόξευση του σούπερ πυραύλου της Space X, της εταιρείας του Ελον Μασκ, με το οποίο φιλοδοξεί εκτός των άλλων να στείλει μαζικά ανθρώπους στον Άρη. Πρόκειται για την τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου.

Η πρώτη δοκιμή που είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο είχε στεφθεί από αποτυχία αφού ο πύραυλος εξερράγη λίγο μετά την απογείωση του.Παρόλα αυτά ο Μασκ είχε δηλώσει ικανοποιημένος αναφέροντας ότι έστω και έτσι θα συγκεντρωθούν χρήσιμα δεδομένα ώστε η επόμενη δοκιμή να είναι πετυχημένη αφού αυτές οι διαδικασίες χρειάζονται χρόνο και γίνονται βήμα βήμα. Βέβαια η δημοσιότητα και οι προσδοκίες που υπήρχαν πριν την δοκιμή εκείνη ήταν τόσο υψηλές που άπαντες καταχώρησαν την δοκιμή ως πλήρως αποτυχημένη.

Αφού έγιναν όσες διορθώσεις και επεμβάσεις απαιτούνταν στον πύραυλο και την όλη διαδικασία δόθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) το πράσινο φως για μια νέα δοκιμή τον περασμένο Νοέμβριο. Ο πύραυλος αυτή την φορά εκτοξεύτηκε χωρίς προβλήματα και στον προγραμματισμένο χρόνο απελευθέρωσε το διαστημόπλοιο της εταιρίας Starship με το οποίο θα μεταφέρονται άνθρωποι στο Διάστημα. Όμως στη συνέχεια ο πύραυλος αντί να επιστρέψει στο έδαφος εξερράγη και πάλι ενώ μετά την αποσύνδεση χάθηκε η επαφή με το διαστημόπλοιο το οποίο επίσης καταστράφηκε στη συνέχεια.

Αν και οι περισσότεροι μίλησαν πάλι για αποτυχία τόσο ο Μασκ όσο και τα στελέχη της SpaceX δήλωσαν ικανοποιημένοι αφού αυτή τη φορά η εκτόξευση τουλάχιστον πήγε καλά και το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο δεύτερο στάδιο της δοκιμής άρα έγινε ένα βήμα μπροστά και αφού πήραν την απαραίτητη άδεια από την FAA πραγματοποιούν σήμερα τη νέα εκτόξευση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία