12/07/2024

Λιτανεία της εικόνας του Πολιούχου της Κηφισιάς Αγίου Δημητρίου

Με μεγάλη επισημότητα πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της εικόνας του Πολιούχου της Κηφισιάς Αγίου Δημητρίου από την Μητρόπολη προς το κέντρο της πόλης το πρωί της 26ης Οκτωβρίου.

Στην τελετή χοροστάτησαν τρεις επίσκοποι ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κκ. Κύριλλος, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κκ. Γαβριήλ  και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κκ. Αντώνιος μαζί με το σύνολο του κλήρου της Κηφισιάς. Με την παρουσία τους τίμησαν την περιφορά της εικόνας η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως,η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη και ο Δημάρχος Κηφισιάς κ Γιώργος Θωμάκος, με σχεδόν όλους τους αντιδημάρχους αλλά και μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου μας υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Φίλιππου Χίου η εικόνα διήλθε από την οδό Κυριαζή, όπου στην διάστρωση της με την Κασσαβέτη πραγματοποιήθηκε  τρισάγιο και στην συνέχεια από την Κασσαβέτη και την Λ. Κηφισιάς, ανέβηκε την Αγίου Δημητρίου και έφτασε στην Μητρόπολη. Εκεί ο κκ. Κύριλλος ευχήθηκε στους εορτάζοντες χρόνια πολλά με υγεία και η τελετή έληξε με τον Εθνικό μας ύμνο από την Φιλαρμονική του Δήμου μας «Αντρέας Κατεβαίνης».

Να θυμίσουμε ότι ενώ επίσημα έχει αναδειχθεί πολιούχος της Κηφισιάς ο Άγιος Δημήτριος εκκρεμεί ακόμη από την Πολιτεία το Διάταγμα για την επίσημη αργία των δημοσίων υπηρεσιών της πόλης μας και υπάρχει μόνιμη διένεξη στον Δήμο μας για την αργία του πρώην πολιούχου ιερού ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

πηγή:kifissianews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία