18/04/2024

Υπογειοποίηση καλωδίων μεταφοράς ρεύματος στο Δήμο Διονύσου

Η αναγκαιότητα να υπογειοποιηθούν τα καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους τους Δήμους της χώρας ή τουλάχιστον σε εκείνους που οι δημοτικές Αρχές αισθάνονται το καθήκον να προστατεύσουν το περιβάλλον και την υγεία είναι δεδομένη. Ο Δήμος Διονύσου κάνει και αυτός το πρώτο βήμα.

Προς υπογειοποίηση βαίνει το δίκτυο μεταφοράς ρεύματος και στο Δήμο Διονύσου.

Όπως με ενθουσιασμό αποκάλυψε ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ένα πάγιο αίτημά μας, το οποίο μετά την «Μήδεια» έγινε επιτακτική ανάγκη, επιτέλους αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά… Μετά από τις συνεχείς πιέσεις μας προς τη ΔΕΔΔΗΕ και το αρμόδιο υπουργείο, επιτύχαμε τη λήψη απόφασης για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με την υπογειοποίηση του εναέριου Δικτύου Μέσης και Χαμηλής τάσης στο Δήμο Διονύσου!!

Οι μελέτες θα προβλέπουν κατάργηση του εναέριου δικτύου σε μήκος 160 χλμ περίπου και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού, έτσι ώστε μέσα στο 2022 να ξεκινήσει αυτό το πολύ σημαντικό έργο για το Δήμο μας!!»

Το ίδιο οφείλουν να επιδιώξουν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Αυτό που πρέπει να γίνει επίσης, οι παρεμβάσεις αυτές να μην αφορούν μόνο το δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης. Διότι υπάρχει και το δίκτυο υψηλής τάσης με πυλώνες να βρίσκονται εντός σπιτιών όπως παρατηρείται σε Δήμους όπως του Διονύσου, της Παλλήνης, της Παιανίας και αλλού.

Διότι εκτός από προστασία έναντι καιρικών φαινομένων, υπάρχει και η προστασία της υγείας λόγω του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου.

Για πρώτη φορά ιστορικά η χώρα μας δείχνει να κάνει ουσιαστικά βήματα εκσυγχρονισμού αφού αρκετοί Δήμοι ήδη ξεκίνησαν να υλοποιούν το σχέδιο υπογειοποίησης των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία