19/04/2024

Ανακοίνωση για το περιστατικό τραυματισμού παιδιού στην Πλατεία Δημοκρατίας Αγίου Στεφάνου από εκτεθειμένο καλώδιο

Με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 18/7/2022 στην Πλατεία Δημοκρατίας Αγίου Στεφάνου και είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ, ευτυχώς,  τραυματισμό παιδιού από εκτεθειμένο καλώδιο που ήταν τοποθετημένο σε δέντρο, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

“Θέλω να εκφράσω την οργή και την αγανάκτησή μου  για το λυπηρό περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ στην Πλατεία Δημοκρατίας Αγίου Στεφάνου, όπου ένα παιδί συμπολίτη μας κινδύνεψε από εκτεθειμένο καλώδιο που όπως διαπιστώθηκε ήταν τοποθετημένο σε δέντρο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είναι προφανές ότι η τοποθέτηση του εν λόγω καλωδίου με το συγκεκριμένο τρόπο συνιστά εγκληματική αμέλεια, καθώς δεν υπήρξε μέριμνα για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το συμβάν, επικοινώνησα αμέσως με τον πατέρα του παιδιού για να ενημερωθώ για την εξέλιξη της υγείας του. Ευτυχώς το παιδί είναι καλά κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όμως αυτό δεν αρκεί. Θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εντοπιστούν και να αποδοθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση για το συγκεκριμένο περιστατικό, ώστε να μη συμβεί ξανά.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψω να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές επειδή κάποιοι είναι ανεύθυνοι και αδιάφοροι.

Ήδη έδωσα εντολή στα συνεργεία του Δήμου να μεταβούν στην πλατεία Αγίου Στεφάνου προκειμένου  να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το απαράδεκτο γεγονός.

Επιπλέον τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν εκ νέου σε προληπτικούς ελέγχους σε όλες τις πλατείες του Δήμου και τους κοινόχρηστους Δημοτικούς χώρους.

Σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό έδωσα εντολή να πραγματοποιηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για την απαράδεκτη τοποθέτηση του εκτεθειμένου καλωδίου.

Κανείς δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα, από αδιαφορία ή ανευθυνότητα, να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ενός παιδιού και να δυσφημεί τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του Δήμου μας για να κρατήσουν την περιοχή μας ανθρώπινη και ασφαλή”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία