29/04/2024

Ο ΣΠΑΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων πραγματοποίησε Εθελοντικό Καθαρισμό του Δάσους Θεοκλήτου στα Βριλήσσια

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνεχίζει δυναμικά να συνδράμει τις δράσεις εθελοντικών καθαρισμών των Δήμων – Μελών του, βοηθώντας για καλύτερη πρόληψη κατά την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, ο ΣΠΑΠ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βλάσση Σιώμο, με ομάδα εθελοντών και εργαζομένων καθώς και ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό και οχήματα συνέδραμε το Δήμο Βριλησσίων στον ετήσιο εθελοντικό καθαρισμό, στο Δάσος Θεοκλήτου, κόβοντας τα ξερά χόρτα, απομακρύνοντας τα κλαριά και καθαρίζοντας από τα σκουπίδια.

Στη δράση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο νέος Δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Βαφειάδης, ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάννης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων Βασίλης Αρχιμανδρίτης, εθελοντές, το Σώμα Προσκόπων Βριλησσίων και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Κάθε χρόνο ο Σύνδεσμός μας εκπονεί πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων με στόχο τον καθαρισμό συγκεκριμένων περιοχών σε όλους τους Δήμους – Μέλη του. Έτσι και φέτος συνεχίζουμε τις δράσεις αυτές συμμετέχοντας ενεργά επιστρατεύοντας κάθε μέσο που διαθέτουμε, με εθελοντές, εργαζομένους, μηχανολογικό εξοπλισμό και οχήματα, προκειμένου να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους Δήμους – Μέλη μας για την καλύτερη δυνατή πρόληψη στην επικίνδυνη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Σήμερα παρείχαμε συνδρομή στον Δήμο Βριλησσίων στον εθελοντικό καθαρισμό του Δάσους Θεοκλήτου.
Από αύριο Δευτέρα 12 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 16 Ιουνίου το εξωτερικό συνεργείο του ΣΠΑΠ, που ολοκλήρωσε την συνδρομή στον Δήμο Παλλήνης, θα συνδράμει τον Δήμο Βριλησσίων, σε σημεία που θα
υποδειχθούν από τους υπευθύνους του Δήμου Βριλησσίων.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων – Μελών μας.

Ο Σύνδεσμος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους διοργανώνει αλλά και συμμετέχει σε διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις όπως η κάθε εποχή του χρόνου επιβάλλει. Τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις προληπτικές δράσεις, με καθαρισμούς και κοπές ξερών χόρτων, κλάδεμα κλαδιών, συντηρήσεις δασικών δρόμων κλπ, δράσεις οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων και κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος.

Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες εβδομάδες να πραγματοποιούμε ανάλογες δράσεις σε όλους τους Δήμους – Μέλη μας, με στόχο να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και στην αναβάθμιση του πρασίνου των Δήμων – Μελών του ΣΠΑΠ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία