3/05/2024

Νέο έργο αναψυχής στην Κηφισιά

της Σύρου Μ.Ι.

Σε σημαντική συμφωνία προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής (Γ. Πατούλης) με τον Δήμαρχο Κηφισιάς (Γ. Θωμάκος). Συγκεκριμένα, υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση για υλοποίηση έργου αναψυχής στην περιοχή του τριγώνου Γεωργίου Λύρα- Φραγκοπούλου – Κρέσνας στο Δήμο Κηφισιάς. Πρόκειται, για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε οικοδομικό τετράγωνο επί των προαναφερθέντων οδών, επιφάνειας 23.679,72 m2. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός της κατασκευής, ανέρχεται στα 11.904.00,00 ευρώ (μαζί με Φ.Π.Α.). Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • Τέσσερα (4) γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5.
  • Ένα (1) γήπεδο καλαθοσφαίρισης, δηλ. μπάσκετ.
  • Ένα (1) γήπεδο, αντισφαίρισης, δηλ. τένις.
  • Μία (1) πίστα skate park.
  • Κλειστό κολυμβητήριο.
  • Χώρους αναψυχής και πρασίνου.
  • Παιδική χαρά.
  • Ενενήντα έξι (96) χώροι στάθμευσης περιμετρικά του οικοπέδου, όπου οι έντεκα (11) πρόκειται για θέσης στάθμευσης για ΑμεΑ.

Επίσης, στο πρόγραμμα εντάσσεται και η συνολική διαμόρφωση του περιβάλλοντος, καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής, «η κατασκευή μαζί με τα βιοκλιματικά συστήματα πρόκειται να συμβάλει στην ευζωία, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ότι θα προσφέρει τη δυνατότητα άθλησης των νέων και συνολικά των πολιτών». Αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός του αθλητικού κέντρου, να προσελκύσει δηλαδή πολίτες όλων των ηλικιών για άθληση και ξεκούραση.

Από την άλλη πλευρά, σκοπός ου Δήμου Κηφισιάς, είναι η μείωση λειτουργικών   δαπανών και η εξοικονόμηση πόρων μέσω της κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων με καινοτόμα σχεδιαστικά πρότυπα, όπως με ηλιακούς συλλέκτες, γεωθερμία κ.α.. Έτσι, ο κ. Γ. Θωμάκος ευχαρίστησε τον κ. Γ. Πατούλη και τους συνεργάτες του αλλά και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, για τη συνεργασία τους σε όλη τη διάρκεια της θητείας του αλλά και για τη στήριξη της Περιφέρειας στις δύσκολες στιγμές που έπληξαν τον δήμο την περασμένη τετραετία.

Πηγές:

Περισσότερα δημοτικά νέα: https://www.voreiaproastia.gr/posts/city-news-updates/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία