8/05/2024

Δήμος Ηρακλείου: Διαγωνισμός ρομποτικής για δημοτικό -γυμνάσιο -λύκειο της Αττικής

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής διοργανώνει για ακόμη μια φορά, το πρωτάθλημα Ρομποτικής του TLC Greece. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) από την καινούργια χρονιά, με 6 αγωνιστικές. Παιδιά από σχολεία της Αττικής θα διαγωνιζονται ανά ηλικιακή ομάδα (δημοτικό -γυμνάσιο/ λύκειο), από την οποία θα προκύψει και ο νικητής. Οι ομάδες θα αποτελούνται από 1- 3 άτομα.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, οι υπεύθυνοι δεν ανέφεραν περιορισμούς για τα υλικά π.χ. κινητήρες, αισθητήρες ή στον επεξεργαστή. Περιορισμοί δεν ζητήθηκαν ούτε στα δομικά υλικά. Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν υλικά όπως πλαστικό, ξύλο, είτε με Lego, ή οτιδήποτε επιθυμούν εκείνοι. Ο μόνος περιορισμός που ζητήθηκε είναι απαγόρευση  χρήσης οδηγιών και να υπάρχει κάτι προσυναρμολογημένο.

Οι διευθυντές των σχολείων καλούνται να καλέσουν όσα παιδιά ενδιαφέρονται για τον διαγωνισμό, με δωρεάν συμμετοχή. Επίσης, καλούνται αφού επιλέξουν τους δικαιούχους, να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο διοργάνωσης, κ. Νίκο Τζαμτζή, στο τηλέφωνο 6976646617. για οποιαδήποτε πληροφορία.

Στο πλαίσιο διοργάνωσης συνεργασίας με το TLC Greece, ο Δήμος Ηρακλείου εξασφάλισε δύο δωρεάν συμμετοχές για κάθε δημοτικό και γυμνάσιο σχολείο της περιοχής.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στις εξής ημερομηνίες:

7 Ιανουαρίου 2024

4 Φεβρουαρίου 2024

3 Μαρτίου 2024

31 Μαρτίου 2024

21 Απριλίου 2024

19 Μαΐου 2024

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στην ιστοσελίδα του δήμου Ηρακλείου: www.iraklio.gr

ρομποτική

Περισσότερα δημοτικά νέα και ενημερώσεις: https://www.voreiaproastia.gr/posts/city-news-updates/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία