26/04/2024

Δήμος Διονύσου: Μονόδρομος η διοίκηση ειδικού σκοπού και Δήμαρχο κοινής αποδοχής.

Στον Δήμο Διονύσου, όπως και ευρύτερα αλώστε, είθισται να αναπαράγεται το μοντέλο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Οι δύο κατεξοχήν μεγαλύτερες παρατάξεις που σχηματίζονται με ψηφοθηρικούς, ως επί το πλείστον, όρους από συγκεκριμένη δεξαμενή ατόμων, να διεκδικούν την διοίκηση του Δήμου με σκοπό να την ασκήσουν σαν να ήταν το τσιφλίκι τους. Η συνταγή που ακολουθείτε είναι γνωστή και εν πολλοίς «επιτυχημένη». Κυρίως, για εκείνους που φαντασιώνονται την πολιτική τους ύπαρξη στην δημοτική αρχή ως ένα εισιτήριο για επαγγελματική σταδιοδρομία, οικονομικά οφέλη, κοινωνική ανέλιξη, ακόμα και κάποιοι ως ενασχόληση τύπου hobby.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Διονύσου γινόμαστε μάρτυρες μιας κωμικοτραγικής κατάστασης.

Από την μία να διεκδικεί το Δήμο,  ο νυν Δήμαρχος που διαπιστωμένα έχει απωλέσει την ικανότητα του να διοικεί αποτελεσματικά όπως κάποτε, έχει δείξει το ποιόν του και στερείται οράματος και ευελιξίας! Από την άλλη δε, η αντιπολίτευση (με 3-4 υποψηφιότητες Δημάρχων ως τώρα) είναι κατακερματισμένη σε φέουδα, προσωπικές ίντριγκες και ματαιοδοξίες.

Με απλά λόγια, οι υπόλοιποι υποψήφιοι παρουσιάζονται σαν «αντι-Καλαφατελης» στη θέση του Καλαφατέλη, που εάν βρεθούν στην θέση του – ως μαθητευόμενοι μάγοι – θα βγάλουν το Δήμο από την δεινή θέση που βρίσκεται.

Αμφιβάλλει κανείς πως με μαθηματική ακρίβεια είναι μια σίγουρη συνταγή αποτυχίας;

Συνδημότες σας ερωτώ, όταν οι ανθυποψήφιοι του Δημάρχου βρέθηκαν σε θέση διοίκησης και αποχώρησαν, είτε κρίθηκαν εκλογικά από τους Δημότες ως λιγότερο επαρκείς για την θέση αυτή – ενώ βρίσκονται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου για χρόνια – τι μπορούν να προσφέρουν περισσότερο τώρα;

Πέρα από τον Δήμαρχο, που με τα στραβά του και τα καλά του έχει κλείσει τον κύκλο του στο τιμόνι του Δήμου (έπειτα από 25 χρόνια!), οι υπόλοιποι ως τι ευαγγελίζονται το καινούργιο;

Με τι εχέγγυα μιλούν για κάθαρση και επανεκκίνηση όταν πράττουν αντιπαραγωγικά και λειτουργούν μυωπικά;  

Μάλλον δεν μπορούν (ούτε  θέλουν) να αφουγκραστούν τις ανάγκες, τις ελπίδες και τις απαιτήσεις των συνανθρώπων τους.

Ελάχιστη ένδειξη σοβαρότητας για όλους εκείνους που θα διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών μας τον Οκτώβριο, πέρα από την προβολή και παρουσίαση ενός ρεαλιστικού, στοχευμένου και υλοποιήσιμου προγράμματος, θα είναι η ειλικρινής συνεργασία και συμπόρευση, ανεξαρτήτως παράταξης, όσων υποψηφίων συμβούλων έχουν ως προτεραιότητα το μέλλον του Δήμου και όχι το προσωπικό τους συμφέρον. 

Μόνο μία ενιαία παράταξη – με Δήμαρχο κοινής αποδοχής – θα μπορούσε να αναλάβει να σηκώσει το βάρος της διοίκησης ενός Δήμου που στα χρονίζοντα προβλήματα, προστίθενται συνεχώς νέα και εξίσου δυσεπίλυτα.

Μια διοίκηση ειδικού σκοπού την επόμενη 5ετία  είναι η ύψιστη αναγκαιότητα εδώ που μας φτάσανε. Ειδάλλως, θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και συνεργοί στην ενδεχόμενη επανεκλογή του  νυν Δημάρχου. 

Γίνεται ξεκάθαρο  πως στις εκλογές του Οκτωβρίου στον Διόνυσο, είτε διατηρήσουν την διοίκηση οι υπάρχοντες, είτε την αναλάβουν οι επόμενοι «κλώνοι» τους, με αυτές τις νοοτροπίες θα εξακολουθήσουν να πρεσβεύουν πολιτικές και μεθόδους που θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στον Δήμο μας.

Εξάλλου, Κυριακή κοντή γιορτή!

Ιωακείμ Δ. Αμπαρτζίδης

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία