24/06/2024

Διόνυσος: Ορκίστηκε η νέα Δήμαρχος, Κατερίνα Μαϊχόσογλου

Ορκωμοσία κα. Κατερίνας Μαϊχόσογλου

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, η ορκωμοσία της νεοεκλεγείσας  Δημάρχου Δήμου Διονύσου Κατερίνας Μαιχόσογλου καθώς και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων από τις πέντε συνολικά παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου για την πενταετία 2024-2028.

Την Θρησκευτική ορκωμοσία πραγματοποίησε ο Πανοσιολογιότατος Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και ιερέων του Δήμου προεξάρχοντος του πατέρα Χρυσοβαλάντη εφημερίου του Αγίου Στεφάνου.

Επίσης, την τελετή παρουσίασε η προερχόμενη από τον συνδυασμό «ο Διόνυσος του αύριο» Χαρά Ζερβουλάκου.

Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου
O Πανοσιολογιότατος Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και ιερέων του Δήμου προεξάρχοντος του πατέρα Χρυσοβαλάντη εφημερίου του Αγίου Στεφάνου

Οι παρευρισκόμενοι

Επίσης, την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Βουλευτής της ΝΔκ. Βασίλειος Οικονόμου
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  κ. Γεώργιος Καραμέρος
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛκ. Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης
Ο Νεοεκλεγής Δήμαρχος Κηφισιάςκ. Βασίλειος Ξυπολυτάς
 Ο Εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίωνκ. Λάζαρο Καραούλης
Ο Υποψήφιος βουλευτής Β.Τομέα από την ΝΔκ. Φώτιος Καρύδας
Η Υποψήφια βουλευτής Β.Τομέα από τον ΣΥΡΙΖΑκα. Αγγελική Λεβέντη
Η Υποψήφια βουλευτής Β.Τομέα από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛκα. Σοφία Κατσίγιαννη
Η Περιφερειακός Σύμβουλοςκα. Βίκυ Καβαλάρη
Η επίσης Περιφερειακός Σύμβουλοςκα. Μυρτώ Κοροβέση
Ο πρώην Δήμαρχος του Αγίου Στεφάνουκ. Στέλιος Κοροβέσης
Ο πρώην Δήμαρχος της Άνοιξηςκ. Ιωάννης Νικητόπουλος
Ο επίσης πρώην Δήμαρχος Διονύσουκ. Διονύσιος
Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Στεφάνουκ. Ν. Νούσας
Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλάσσης Σιώμος
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου κ. Νεκτάριος Πίλτσης
Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου
Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου

Η τελετή κύλησε με την δέουσα επισημότητα και ομαλότητα.

Ωστόσο, το λόγο πήραν όλοι οι επικεφαλής οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχές τους στην νέα Διοίκηση ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο αλλά σε γενικές γραμμές σε πνεύμα συναίνεσης και πολιτικού πολιτισμού.

Η νέα Δήμαρχος Κατερίνα Μαιχόσογλου σε μια περιεκτική τοποθέτηση έδωσε μήνυμα ενότητας για το καλό του Δήμου, μίλησε για το πρόγραμμά της παράταξής της και τα σημαντικά θέματα του Δήμου. 

Τόνισε πως θα πορευτεί με βάση τις αξίες που υπηρέτησε σε όλη της τη ζωή, αυτές της ειλικρίνειας, της εντιμότητας, της εργατικότητας και της δικαιοσύνης και στον Δημόσιο βίο της.

Επιπρόσθετα, δήλωσε πως το όραμά της είναι ένας Δήμος, σύγχρονος, ασφαλής, με ανθρώπινο πρόσωπο, με ποιότητα, πολιτικό πολιτισμό και εξωστρέφεια, που θα μπει δυνατά στον χάρτη των σύγχρονων πόλεων.

Η ομιλία της νέα Δημάρχου:

Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί συνδημότες 
Με την δική σας απόφαση και εντολή, στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ως εκπρόσωποί σας. 
Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου. 
Για την εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου. 
Γιατί μας επιλέξατε να αναλάβουμε να υπηρετήσουμε τον Δήμο μας, τον τόπο μας για την επόμενη πενταετία. 
Σήμερα λοιπόν δώσαμε τον ΟΡΚΟ τον καλό, ενώπιον Θεού και ανθρώπων.
Δώσαμε όρκο ότι θα υπηρετήσουμε το κοινό καλό και συμφέρον με συνέπεια, αρετή, με δικαιοσύνη με ανιδιοτέλεια.
Ορκιστήκαμε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Να φέρουμε σε πέρας τη θέλησή σας για πρόοδο και ευημερία στον Δήμο μας, να κάνουμε πράξη τις προσδοκίες σας.
—–
Θεωρώ ότι και οι πέντε παρατάξεις, που με την ψήφο σας απαρτίζουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, όλες και όλοι – οι σύμβουλοι και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων – είτε βρίσκονται στην πλευρά της Πλειοψηφίας είτε σ’ αυτήν της Μειοψηφίας, έχουν απόλυτη συναίσθηση και συνείδηση της αποστολής τους, του χρέους τους έναντι των πολιτών, των καθηκόντων τους.
Γιατί, για μένα τουλάχιστον, η εκπροσώπηση στα κοινά αποτελεί τιμή αλλά παράλληλα και μεγάλη ευθύνη.
Ευθύνη να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τον πολίτη, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής του. Να βελτιώσουμε και να δημιουργήσουμε σύγχρονες δημοτικές υποδομές και κοινόχρηστους χώρους. Να παράξουμε πολιτισμό, να προάγουμε την παιδεία και το αθλητισμό. Να εργαστούμε σκληρά για όλους με ενσυναίσθηση και συμπερίληψη.  
Θέλω να πιστεύω ότι την ίδια άποψη έχουν όλοι οι αιρετοί συνάδελφοι, ανεξαρτήτως παράταξης. Γι’ αυτό και από αυτήν την ιερή στιγμή του όρκου, τους καλώ όλους και τους περιμένω σε κοινό αγώνα, σε κοινή προσπάθεια, σε συνένωση δυνάμεων για την κατά το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών που βρίσκονται μπροστά μας.
Σε κοινό αγώνα γιατί ο στόχος είναι ένας και μοναδικός:
Η Πρόοδος και η Προκοπή του Δήμου Διονύσου συνολικά.
——-
Ο Δήμος μας, ο πανέμορφος τόπος που ζούμε, είναι ένας Δήμος με τις δικές του ιδιαιτερότητες, ανάγκες αλλά και δυσκολίες.
Πρόκειται για έναν Δήμο που εκτείνεται σε 70 τετραγωνικά Χιλιόμετρα με έντονες διαφορές στο ανάγλυφό του. Έχουμε 7 πόλεις με τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά η κάθε μία. Με τις δικές της ανάγκες.
Διακρίνουμε περιοχές αμιγούς κατοικίας που πρέπει να διαφυλάξουμε και να ομορφύνουμε, έχουμε τοπικές αγορές που πρέπει να ενισχύσουμε, έχουμε δασικές εκτάσεις που είναι επιβεβλημένο να προστατεύσουμε. 
Παράλληλα αντιμετωπίζουμε έντονα θέματα υποδομών, κυκλοφοριακής συμφόρησης, έλλειψης κοινόχρηστων χώρων και δημόσιων κτιρίων με σύγχρονες υποδομές. 
Έχουμε επίσης μπροστά μας το θέμα των νέων λατομείων, των πλευρικών διοδίων, των Βασιλικών κτημάτων, των υποδομών στην βιομηχανική περιοχή.
Όλα αυτά δεν μας χωρίζουν. Όλα αυτά μας ενώνουν και η βελτίωση και η πρόοδος στην επίλυσή τους θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών.
Αυτή η εντολή είναι που μας έδωσαν οι πολίτες όπου και εάν μας κατέταξαν. Είτε στην πλειοψηφία είτε στην μειοψηφία. Οι πολίτες επέλεξαν εκπροσώπους για να δουν μια καλύτερη πόλη και αυτό πρέπει να αποτελέσει κοινό οδηγό όλων μας.
—–
Πέρα από την δική μας προσπάθεια, προσβλέπω στη βοήθεια και στη συνεργασία από και με την Πολιτεία, την Εκκλησία, την Περιφέρεια, από φορείς όπως, επιστημονικές ή επαγγελματικές ενώσεις, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικοί σύλλογοι και οργανώσεις. 
Ακόμη πιο ουσιαστική για μένα προσωπικά είναι η συμμετοχή η εμπλοκή και η βοήθεια στα κοινά του απλού Δημότη, του άξιου συμπολίτη μας.
Στηρίζομαι σε αυτή την βοήθεια την θέλω και την ζητώ πραγματικά. Πιστεύω στην ποιότητα και τις δυνατότητες όλων των συμπολιτών μου οι οποίοι έχουν υποχρέωση και δικαίωμα και συμφέρον, εντέλει.
Να είναι ενεργοί πολίτες, άγρυπνοι δημότες, να μας παρακολουθούν, να μας υποδεικνύουν, να μας ελέγχουν, να συγκρίνουν τους λόγους και τα έργα μας, αν είμαστε αντάξιοι της επιλογής τους. 
——-
Σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα με εντιμότητα, ειλικρίνεια, εργατικότητα και όπως ξέρετε υπηρέτησα και υπηρετώ την δικαιοσύνη. Έτσι θα συνεχίσω και στα επόμενα πέντε χρόνια από τη θέση του Δημάρχου Διονύσου. 
Αυτές οι αρχές με ΄φέρανε σήμερα εδώ, αυτές τις αρχές εκτιμήσατε και με εκλέξατε και αυτές θα συνεχίσω να υπηρετώ για το καλό του τόπου.
Δεν θα πω ποτέ όχι στην κριτική αρκεί αυτή να είναι δημιουργική και να συνοδεύεται με εναλλακτικές προτάσεις. Προτάσεις που δεν έχω κανένα πρόβλημα να υιοθετήσω εφόσον είναι για το καλό του τόπου μας.
Δε θα πω ποτέ όχι στις ίσιες κουβέντες, τις δημιουργικές. Εκείνες που στόχο έχουν την βελτίωση και την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν όλες και όλους τους πολίτες . 
Θα πω όχι και δεν θα εμπλακώ σε κουβέντες που αφορούν τους λίγους, τα προσωπικά συμφέροντα, το παρελθόν και τα παρασκήνια. 
Δεν μου ταιριάζουν.
——–
Αγαπητοί Συμπολίτες μου
Μας επιλέξατε ως πρόσωπα αλλά εγκρίνατε και το πρόγραμμά μας.
Ένα πρόγραμμα που εκπονήσαμε με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων μας. Για ένα Δήμο ασφαλή καθαρό και όμορφο.
Εκπονήσαμε παράλληλα και ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για κάθε πόλη μας. 
Για τον Άγιο Στέφανο, τον Διόνυσο, την Άνοιξη, τη Δροσιά, το Κρυονέρι, την Ροδόπολη και την Σταμάτα.
Αυτό το πρόγραμμα με τις απαιτούμενες προσαρμογές βέβαια θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε και εσείς θα μας κρίνετε για αυτό.
Ένα πρόγραμμα που αφορά όλους τους πολίτες και όλες τις πόλεις μας χωρίς προτιμήσεις και αποκλεισμούς.
——-
Άλλωστε με την λήξη του εκλογικού αγώνα και το αποτέλεσμα αυτού, ο δήμαρχος λειτουργεί και εργάζεται υπέρ του συνόλου των δημοτών, έχει υποχρέωση και χρέος να ‘’βλέπει’’ μόνο πολίτες, μόνο δημότες, μόνο συμπολίτες και συνδημότες – σε καμία περίπτωση ‘’δικούς μας’’ και ‘’αντιπάλους’’. 
Έτσι θα πορευτώ και έτσι θα λειτουργήσω και το ίδιο θέλω από όλους συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες του Δήμου. 
Ως πολίτες αυτού του Δήμου μας ενώνουν πολλά κοινά, ίσως τα πάντα, δεν μας χωρίζει τίποτα, ακόμη και με την μειοψηφία, εκτός ίσως από την φιλοσοφία της πολιτικής πρακτικής, και τρόπου παρουσίασης και μεθόδου αντιμετώπισης των θεμάτων του Δήμου μας. Εδώ είμαστε όλοι ενώπιον σας να ομονοήσουμε και να πάμε παραπέρα.
——
 Οι καιροί δεν είναι εύκολοι – προβλήματα, κοσμογονικές αλλαγές και ποικίλοι κίνδυνοι μας περιβάλλουν . Η ενεργειακή κρίση, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι εδώ. Η κοινωνική συνοχή απειλείται και η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα είναι καθημερινά φαινόμενα
Είναι λοιπόν δεδομένο ότι και ο Δήμος μας δεν θα μείνει ανεπηρέαστος 
Εδώ είμαστε όμως όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε ένα τοπίο  ασφάλειας, προοπτικής, σύγχρονης πόλης δίπλα στον πολίτη και ειδικά στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.
—–
Όραμά μου λοιπόν αποτελεί ένας Δήμος με ανθρώπινο πρόσωπο, με ποιότητα, πολιτικό πολιτισμό και εξωστρέφεια. Ένα που θα μπεί δυνατά στον χάρτη των σύγχρονων πόλεων.
Για αυτό το όραμα θα παλέψω μαζί με συνεργάτες και ενεργούς πολίτες.
Γιατί πραγματικά πιστεύω ότι Μπορούμε καλύτερα.
Γιατί μπορούμε να αφήσουμε το δικό μας θετικό πρόσημο στην πορεία του Δήμου μας.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς.
Σας ευχαριστώ για την επιλογή σας και την διαρκή στήριξή σας.

Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου
Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου
Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου
Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου
Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου
Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου
Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου
Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου
Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου
Ο πρώην Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης
Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου
Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου
Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου
Ορκωμοσία Κ. Μαϊχόσογλου

Πηγή: www.dionysos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία