27/04/2024

Υιοθεσία ζώων… ΝΑΙ μεν ΑΛΛΑ

Τις ημέρες των γιορτών η ιδέα να πάρουμε ένα κατοικίδιο για να ευχαριστήσουμε μια από τις πιο συνήθεις επιθυμίες των παιδιών μας σίγουρα είναι μια επιλογή που χρειάζεται πολύ σκέψη…

Επιλέξτε ένα αδέσποτο…

Είναι βέβαιο ότι τα γλυκούλικα ζωάκια που πωλούνται από πιστοποιημένους εκτροφείς είναι μια ασφαλής προσέγγιση, καθώς η εγγυημένη ράτσα και ταυτότητα του ζώου, μας δίνουν την δυνατότητα να επιλέξουμε τα χαρακτηριστικά που επιθυμούμε. Όμως το πραγματικό νόημα αυτής της κίνησης είναι να μάθουμε στα παιδιά μας ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή χιλιάδες ζωάκια σε πάρα πολλούς φιλοζωικούς συλλόγους που περιμένουν κλεισμένα σε ένα κλουβί μια ζεστή αγκαλιά και πολύ αγάπη. Ακόμα και αν κάποια από αυτά, έχουν βρει κάποιο προσωρινό σπίτι να τα φιλοξενεί, ο σκοπός είναι πάντα να γίνουν το νέο αγαπημένο μέλος μιας οικογένειας.

Συμπέρασμα

Υιοθετώντας ένα αδέσποτο κάνουμε μια καλή πράξη… για να μη μας βάλει κάρβουνο στην κάλτσα ο Αϊ Βασίλης.

Image by rawpixel.com on Freepik

Η αρχή είναι πάντα δύσκολη, αλλά είναι το ήμισυ του παντός…

Το κατοικίδιο δεν είναι παιχνίδι… και φυσικά δεν επιστρέφεται. Η επιλογή μας να βάλουμε στην αποκτήση οικογένειά μας ένα νέο τετράποδο μέλος πρέπει να είναι μια συνειδητή πράξη με επίγνωση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουμε. Να είμαστε έτοιμοι για περιπέτεια, αλλά σταθεροί και αυστηροί. Δεν κάνουμε χατίρια. Το ζώο είναι σαν τα παιδιά, εάν βρουν λάσκα το εκμεταλλεύονται. Τα κουτάβια και τα μωρά γατάκια αρέσουν σε όλους και ειδικά στα παιδιά. Όμως δεν αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους δεν είχαν άλλη φορά επαφή με ζώο μέσα στο σπίτι. Παροτρύνετε τα παιδιά σας να προτιμήσουν μεγαλύτερης ηλικίας ζωάκια που θα προσαρμοστούν πολύ πιο γρήγορα και έχουν μεγάλη ανάγκη να νιώσουν μέλη μιας οικογένειας.

Κουτάβια

Τα κουτάβια μπορεί να κλαίνε όταν είναι μόνα τους, λερώνουν, δαγκώνουν έπιπλα και παπούτσια. Αν είστε έμπειροι ή απλά τολμηροί, υπάρχουν υπέροχα μωρά να υιοθετήσετε.

Τα μεγάλα

Το βλέμμα είναι συνήθως κατεβασμένο χαμηλά, με μια ντροπαλότητα που μπλέκει με αμηχανία, φόβο και ανασφάλεια. Τα μεγαλύτερα σκυλιά έχουν ζήσει δύσκολα, αλλά όλα ξεχνιούνται όταν βρουν την αγκαλιά και την αγάπη που θα τα… ξεκλειδώσει.

Γάτα ή σκύλος

Κάντε πρώτα μια αυτοκριτική και ξεκαθαρίστε με τι είδους ζώο θέλετε να συγκατοικήσετε.

ΓΑΤΑ

Αν είστε τύπος που δεν είναι ιδιαίτερα συνεπής, δεν θέλει ιδιαίτερες δεσμεύσεις αλλά χρειάζεται απεγνωσμένα τις λίγες ώρες χαλάρωσης στην καθημερινότητά του ένα χαδιάρικο γούνινο ζωάκι είστε ο ιδανικός τύπος για γάτα.

Ανεξάρτητη, χαδιάρα όταν θέλει, ανταποκρίνεται με πολλά γουργουρητά απόλαυσης στα χάδια σας, αυτόνομη, με εύκολη σχετικά διαχείριση χώρου, καθαριότητος και φαγητού χωρίς την απαραίτητη συνεχή παρουσία σας στο χώρο.

Βέβαια αν θέλετε να έχετε μια πραγματικά ευτυχισμένη γάτα, τότε πρέπει να έχετε δύο γάτες ώστε να έχουν παρέα τις ώρες που εσείς λείπετε…

ΣΚΥΛΟΣ

Αν πάλι τα σκυλάκια με το βλέμμα που σε κάνει να λιώνεις σας ξετρελαίνουν, τότε θα ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί ανάμεσα σε εσάς και το σκυλί σας και θα νιώσετε τι πραγματικά σημαίνει ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Αφοσιωμένος, χαδιάρης, παιχνιδιάρης, θέλει τη συνεχή προσοχή και αποδοχή του αφεντικού του και ανταποκρίνεται με ατελείωτη γλυκύτητα σε κάθε σας χάδι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία