28/04/2024

Ψυχική υγεία: Πώς θα την προστατέψεις εάν χάσεις τον μισθό σου

Ένας από τους παράγοντες που έχει επηρεάσει τα τελευταία δέκα χρόνια την ψυχική υγεία μας είναι η οικονομική κρίση. Αυξημένα έξοδα, ακρίβεια, μείωση αγοραστικής δύναμής. Αν ο μισθός χαθεί ή έστω ελαττωθεί αυτό έχει αντίκτυπο και στην ψυχολογία μας. Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτό;

Η ξαφνική μείωση μισθού οδηγεί σε άγχος και ανασφάλεια. Ανησυχούμε για το πώς να καλύψουμε τα βασικά μας έξοδα… να πληρώσουμε λογαριασμούς και να διατηρήσουμε το προηγούμενο βιοτικό μας επίπεδο. Δεδομένα θα οδηγήσει σε ανησυχία για τη μακροπρόθεσμη οικονομική μας σταθερότητα, στην αβεβαιότητα για αποταμίευση και όλα αυτά συμβάλλουν σε αυξημένο άγχος καθώς παλεύουμε με το φόβο ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις. Ωστόσο υπάρχουν βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε την ευημερία μας και να μη βάλουμε σε κίνδυνο την ψυχική μας υγεία.

Ψυχική υγεία και εισόδημα

Πώς θα προστατέψουμε την ψυχική μας ισορροπία όταν δούμε τα εισοδήματα μας να μειώνονται;

Αποδέξου τα συναισθήματά σου

Είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε μια σειρά συναισθημάτων, συμπεριλαμβανομένου του στρες, του άγχους, του θυμού και ακόμη και της θλίψης. Οφείλουμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αναγνωρίσει και να αποδεχτεί αυτά τα συναισθήματα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι συναισθήματά μας είναι φυσικές αντιδράσεις στην κατάσταση.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Δώσε προτεραιότητα σεδραστηριότητες που προάγουν την ψυχική ευεξία. Ασχολήσου με τακτική άσκηση, διαλογισμό, διατήρησε μια ισορροπημένη διατροφή και βεβαιώσου ότι κοιμάσαι αρκετά. Αυτές οι συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και να τονώσουν τη συνολική διάθεση.

Ζήτα βοήθεια

Μη διστάσεις να απευθυνθείς σε φίλους, οικογένεια ή έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Η συζήτηση για τα συναισθήματα και τις ανησυχίες μπορεί να σας προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη και διαφορετικές προοπτικές.

Πηγήhealthview

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία