27/05/2024

Ανώδυνη θεραπεία οσφυικής χώρας DRX9000

Τι είναι το DRX9000

Είναι ένα μηχανοποιημένο σύστημα υψηλής τεχνολογίας με σκοπό την μείωση του πόνου και την ίαση, που αναπτύχθηκε μετά από πολυετή προσεκτική έρευνα και εξέλιξη από τον γνωστό νευροχειρουργό και ερευνητή Dr. Norman Shealy.

Ο Dr. Shealy ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard και έχει αφιερώσει την ζωή του στην εξάλειψη του πόνου μέσω θεραπείας που δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση και έχει χαμηλό κόστος.

Καθώς ηγείται του τομέα διαχείρισης πόνου, ο Dr. Shealy είναι ιδρυτής του ιδρύματος Shealy στο Springfield του Missouri, το οποίο σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα Δεδομένων για το άλγος (National Pain Data Bank), είναι το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό κέντρο διαχείρισης πόνου σε όλο τον κόσμο.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους γιατρούς το 1996 και αναγνωρίστηκε σύντομα ως ένα προϊόν που πληροί τις προϋποθέσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Διαχείρισης Πόνου (American Academy of Pain Management).

Πως λειτουργεί το σύστημα DRX 9000

Πρώτον, τοποθετούνται στον ασθενή, ανάλογα με τις ανάγκες του, άνω και κάτω ζώνες που βοηθούν να κατευθύνεται η δράση του μηχανήματος στον οσφυϊκό δίσκο. Ο πατενταρισμένος σάκος αέρα που είναι μόνιμα εγκατεστημένος στην κάτω ζώνη, συμβάλλει στην προσαρμογή και σωστή τοποθέτηση της οσφυϊκής μοίρας για άνετη θεραπεία.

Από την στιγμή που τοποθετούνται οι ζώνες επάνω του, ο ασθενής γέρνει ελαφρά προς τα πίσω σε ύπτια θέση και ο φυσικοθεραπευτής κάνει ορισμένες προσαρμογές ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού σχετικά με την θεραπεία, η οποία μπορεί να κατευθυνθεί σε επίπεδο συγκεκριμένου οσφυϊκού δίσκου.

Με μία σειρά από 15-20 θεραπείες, καθεμία από τις οποίες διαρκεί 30 λεπτά συνολικά, ο πόνος του ασθενή ανακουφίζεται γρήγορα, η διαδικασία είναι ανώδυνη και ασφαλής και ο ασθενής αισθάνεται άνετα και χαλαρώνει.

Έχει αποδειχθεί με ακτινογραφίες ότι η διαδικασία διαχωρισμού αρθριτικών επιφανειών του συστήματος DRX 9000 διευρύνει τα διαστήματα των δίσκων καθιστώντας δυνατή την μείωση της πίεσης στο εσωτερικό του δίσκου με αποτέλεσμα την συρρίκνωση της κήλης και την ευπρόσδεκτη ανακούφιση της πίεσης στα νεύρα.

Κατά την ολοκλήρωση της σειράς θεραπειών, ο ασθενής υποβάλλεται σε ασκήσεις κινητοποίησης και ενδυνάμωσης. Επιπλέον ο ασθενής λαμβάνει συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με τις τεχνικές πρόληψης για να αποφεύγει περαιτέρω τραυματισμούς.

Τι αποτελέσματα έχει το DRX 9000

Μετά από 3 εβδομάδες θεραπείας μόνο, κλινικές μελέτες έχουν δείξει εκπληκτικά αποτελέσματα ανακούφισης του εξαντλητικού πόνου που έχει προκληθεί από διογκωμένους δίσκους, δίσκους με κήλη, εκφυλιστική νόσο ή ρήξη καθώς και από ισχιαλγία, οπίσθιο σύνδρομο γληνιαίων ενώσεων, στένωση της σπονδυλικής στήλης και σε πολλές περιπτώσεις που υπήρξε αποτυχία σε χειρουργική επέμβαση στη μέση.

Αξονικές ή μαγνητικές τομογραφίες που έχουν πραγματοποιηθεί πριν και μετά την θεραπεία έδειξαν μείωση του μεγέθους και της έκτασης της κήλης κατά 50% με την χρήση του συστήματος.

Πράγματι, κατά την διάρκεια της αρχικής κλινικής μελέτης, το 78% ανέφερε ανακούφιση από την οσφυαλγία με την χρήση του συστήματος DRX 9000.

Πηγή

Κωνσταντίνος Βαμβάτσικος
Ορθοπεδικός – Χειρουργός
Ηρώων Πολυτεχνείου 13 & Σαρανταπόρου 1Α,
Άγιος Στέφανος (δίπλα στο Super Market “Γαλαξίας”)
Τ.Κ. 14565

Τηλ: 210 8142040
Κιν: 6932 444363
Email: info@drx-9000.gr, vakostas@gmail.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία