20/04/2024

«Ανεξάρτητη Δυνατή Ελεύθερη»: – Κοινή δράση της ΔΥΠΑ με τρία Υπουργεία για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο της κοινής δράσης για τη στήριξη κακοποιημένων γυναικών «Ανεξάρτητη Δυνατή Ελεύθερη».

Λαμβάνοντας υπόψη την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών βίας κατά των γυναικών, η ΔΥΠΑ αναλαμβάνει τη νέα αυτή πρωτοβουλία, με τη στήριξη των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και Προστασίας του Πολίτη, με στόχο να δώσει τη δυνατότητα απασχόλησης και οικονομικής ανεξαρτησίας σε γυναίκες που ενώ θέλουν να φύγουν από κακοποιητικό περιβάλλον, δεν μπορούν λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Στη δράση, που έχει πανελλαδική εμβέλεια και καλύπτει τις γυναίκες χωρίς προαπαιτούμενο να είναι εγγεγραμμένες άνεργες, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 33 επιχειρήσεις, που συνεργάζονται με τη Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) της ΔΥΠΑ, οι οποίες υιοθετώντας τους σκοπούς της, θα παρέχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, θέσεις εργασίας στις κακοποιημένες γυναίκες που έχουν ανάγκη επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ειδικά για τις γυναίκες που είναι θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, η ΔΥΠΑ έχει δημιουργήσει συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση, στην οποία μπορούν να στείλουν email για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ένταξη σε θέσεις εργασίας: SupportForWomen@dypa.gov.gr

Η σημασία της νέας κοινής δράσης αποτυπώθηκε εύγλωττα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι τρεις Υπουργοί και ο Διοικητής, όταν ο κ. Πρωτοψάλτης διάβασε τις δηλώσεις δύο κακοποιημένων γυναικών, ωφελούμενων του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την απασχόληση ανέργων που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες:

Κατερίνα: «Χάρη σε αυτή την εργασιακή ευκαιρία κατάφερα να ενταχθώ ξανά στην κοινωνική ζωή, ώστε να εμπιστευτώ εκ νέου τις δυνατότητές μου, να συναναστραφώ και να εμπιστευτώ ξανά νέους ανθρώπους και να συμμετέχω ενεργά και πάλι στην ζωή».

Σοφία: «Το πρόγραμμα εργασίας μου έδωσε πίσω την αξιοπρέπειά μου! Επίσης – έστω ότι ίσως θα μπορούσε να δει κάποιος να λαμβάνουμε κάτι πιο πάνω από τον κατώτατο μισθό, όπως και η φορολογία να είναι διαφορετική. Αυτό το πολύ θετικό είναι ότι βγήκα από το σπίτι, πήγα δουλειά, έκανα νέους φίλους. Οι κυρίες και οι κύριοι στη ΔΥΠΑ ήταν Άνθρωποι, φίλοι, το χέρι που χρειαζόμουν σε μια μαύρη στιγμή της ζωής. Μου έδωσαν τη δύναμη να βρίσκομαι σε θέση τώρα να βοηθώ άλλες γυναίκες που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Ναι υπάρχουν κάποια θεματάκια που πρέπει να διορθωθούν, ΑΛΛΑ ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Οι εταιρείες που συμμετέχουν και στηρίζουν τη δράση «Ανεξάρτητη Δυνατή Ελεύθερη» είναι: ΑΒ Βασιλόπουλος, Access Fashion, Agrino, AVAX, BAYER ΕΛΛΑΣ, Βενέτης, CQS, Daikin, Δειπνοσοφιστήριον, DELOITTE, Όμιλος Ευρωκλινικής, Galerie de Beauté, Grecotel Hotels & Resorts, Holland & Barrett, ΙΑΣΩ, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Καραμολέγκος, INTERSPORT, La Vie en Rose, Lili Drogerie, Marks & Spencer, Motor Oil, Nestlé, ΟΤΕ Όμιλος Εταιρειών, Παπαστράτος, Παπουτσάνης, PepsiCO Hellas, Pharmathen, Public group, Supermarket Κρητικός, Thrakon Ytong, Vasia Hotels & Resorts, Wella Company.

Πηγήhealthview

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία