Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στέλιος Πέτσας – Πάμε μαζί την Ανατολική Αττική και την Ελλάδα ψηλά!

Μετά την μακρά κρίση χρέους της περασμένης δεκαετίας, μετά από μια Οδύσσεια δώδεκα ολόκληρων χρόνων, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα, αυτοδύναμη, απαλλαγμένη από την ενισχυμένη εποπτεία, μισό βήμα από την δυναμική επάνοδο στην επενδυτική βαθμίδα. Πρόκειται για ένα ανεξίτηλο δείγμα γραφής που αποτυπώνει την εμπιστοσύνη που έχει θεμελιώσει, από τον Ιούλιο του 2019, με το έργο της, η Ελληνική Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια σημαντική στιγμή για την Πατρίδα μας, που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου και που, πάνω από όλα, επιβραβεύει τους μεγάλους κόπους και τις ελπίδες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Αυτή η εμπιστοσύνη αποδεικνύεται στην πράξη, καθώς από πολύτιμο άυλο κεφάλαιο για την οικονομία μετουσιώνεται σε έμπρακτη στήριξη για την κοινωνία, ώστε να μπορεί η Ελλάδα να προχωρά μπροστά υπερνικώντας τις αλλεπάλληλες, εξωγενείς, κρίσεις των τελευταίων ετών.

Επομένως, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η κριτική μας σκέψη, η ικανότητα να συνεργαζόμαστε πέρα από ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές και η προσήλωση μας στο ουσιαστικό έργο και όχι απλά στα λόγια, κρατούν τα κλειδιά για ένα ασφαλές και φωτεινό αύριο για την Πατρίδα μας. Για αυτό, οφείλουμε να δούμε πέρα από τα όποια προσωπικά μας «θέλω» και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, διασφαλίζοντας όλα όσα απαιτούνται στην εποχή μας για να διαμορφώσουμε προοπτικές που οδηγούν στην ανέλιξη και την προκοπή για όλους.

Βρισκόμαστε σε μία κοινωνικό-πολιτική συγκυρία που -επιτέλους- η χώρα μας προχωράει μπροστά σε πολλούς τομείς. Αξίες όπως η γνώση, η σοβαρότητα, η ευθύνη, η εμπειρία ξαναπαίρνουν την θέση που οφείλουν να έχουν. Για αυτό, η σύγχρονη πολιτική έχει ανάγκη από όραμα, γνώσεις, διοικητική εμπειρία, συνεργασία ώστε να εξασφαλίσουμε την θωράκιση της αξιοπιστίας και του διεθνούς αποτυπώματός της χώρας μας, αλλά και την πολυπόθητη για όλους πρόοδο, ασφάλεια και κοινωνική συνοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά την τιμητική πρόταση του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με απόλυτη συναίσθηση της τιμής και της μεγάλης ευθύνης, σας ζητώ να με εμπιστευτείτε για να εκπροσωπήσω όλους εσάς και τον τόπο που ζω και αγαπώ, την Ανατολική Αττική, στην Βουλή των Ελλήνων.

Πιστεύω ότι η μέχρι τώρα επιστημονική και διοικητική μου εμπειρία, η πορεία μου σε θέσεις μέγιστης ευθύνης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και η στοχοπροσύλωση και ειλικρίνεια που με διακρίνουν σε καθετί, μπορούν να συμβάλλουν ώστε μαζί να ανοίξουμε έναν σύγχρονο αναπτυξιακό κύκλο για την Ανατολική Αττική, αντιμετωπίζοντας διαχρονικές ανάγκες αλλά και αξιοποιώντας τις προοπτικές που κρύβει αυτή η τόσο σημαντική για την πρόοδο της χώρας μας, περιοχή.

Από την διεύθυνση του γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, πετύχαμε αλλεπάλληλες νίκες στις Ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και στις εθνικές εκλογές το 2019 καταφέραμε η Ελλάδα μας, να επιστρέψει σε ένα πλαίσιο σοβαρότητας, ευθύνης και αξιοπιστίας. Από την θέση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου πετύχαμε την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και την ανάταξη της οικονομίας και του κύρους της χώρας, αλλά και αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις εθνικής ασφαλείας στον Έβρο και στο Αιγαίο και θωρακίσαμε την δημόσια υγεία μπροστά στην παγκόσμια πανδημία. Τέλος, από την θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για τα θέματα Αυτοδιοίκησης, στηρίξαμε τις τοπικές κοινωνίες και διαφυλάξαμε την κοινωνική συνοχή έναντι της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης και του εισαγόμενου κύματος ακρίβειας που αυτή προκάλεσε, την ίδια ώρα που ξεδιπλώναμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης που έχει δει η χώρα μας. Μέσα από όλες αυτές τις προκλήσεις, είδα με τα μάτια μου τις δυνατότητες του Έθνους μας, τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν συνεργαζόμαστε και παραμένουμε ενωμένοι, αλλά και τις προοπτικές και τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά που έχει η Ανατολική Αττική για κάθε πολίτη, επαγγελματία, νοικοκυριό και επιχείρηση.

Από τον Σαρωνικό, τις Αχαρνές και τα Σπάτα, μέχρι τον Ωρωπό, την Κορωπί και το Λαύριο και από τον Μαραθώνα, το Μαρκόπουλο και την Παιανία, μέχρι την Ραφήνα, την Παλλήνη, τη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη και τον Διόνυσο, η Ανατολική Αττική είναι ένα τόπος πλούσιος σε δυναμισμό που μπορεί να αποτελέσει δομικό πυλώνα για το νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μας, αξιοποιώντας τις μνημειώδεις ευκαιρίες που έχει πετύχει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κέντρο επιχειρηματικής καινοτομίας, έρευνας, εκπαίδευσης, προορισμός σημαντικών επενδύσεων από διεθνείς και εθνικούς κολοσσούς, πρωταγωνιστικός κόμβος για την τουριστική ανάπτυξη όλης της χώρας, με πλούσιο πρωτογενή τομέα, αλλά και μοναδικό περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο, η Ανατολική Αττική, μπορεί και πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο και μακρόπνοο όραμα με άξονα ξεκάθαρα οφέλη και ουσιαστικές προοπτικές για τους κατοίκους της.

Είμαι υπερήφανος που από την θέση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, έχοντας την ευθύνη της διαχείρισης του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», μπόρεσα να συμβάλλω με σημαντικούς πόρους προς την Ανατολική Αττική -χρηματοδοτώντας έργα συνολικού ύψους 234,3 εκατ. ευρώ για τους 13 Δήμους της.

Συμπερασματικά, ενισχύοντας την ποιότητα ζωής, την ασφάλεια, την υγεία και τις κοινωνικές δοµές για όλους και εξασφαλίζοντας πραγµατικές ευκαιρίες για προκοπή και ευηµερία, στόχος μου είναι να εργαστώ μαζί σας ώστε να κάνουμε την Ανατολική Αττική αιχμή του δόρατος για το αύριο που όλοι θέλουμε, τόσο για εμάς, όσο και για τα παιδιά μας, ώστε όλοι ανεξαιρέτως να στεκόμαστε αυτοδύναμοι στο μέλλον που οραµατιζόµαστε.

Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να διεκδικήσω -μέσα από την Βουλή των Ελλήνων, με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου- με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, όλα αυτά που πρέπει να γίνουν σε κάθε γωνιά της Ανατολικής Αττικής.

Μαζί πριν τις εκλογές, μαζί και, κυρίως, μετά τις εκλογές!

Μαζί προχωράμε, σταθερά, τολμηρά, μόνο μπροστά!

Για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία!