27/04/2024

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας συστήνει… ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ στο πιάτο

ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ στο ΠΙΑΤΟ
ΣΚΑΙ: κάθε Κυριακή στις 17.45

Μικρές και μεγάλες γειτονιές της πόλης, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, μπακάλικα, αρτοποιεία και εστιατόρια γίνονται γαστρονομικές στάσεις, μέσα από τις οποίες ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας αφηγείται την ιστορία της κάθε γειτονιάς.

Σε κάθε επεισόδιο την περιήγηση ακολουθεί η δημιουργία. Γεμάτος έμπνευση από την κάθε γειτονιά και τα προϊόντα της, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγειρεύει δύο λαχταριστές και πρωτότυπες συνταγές φέρνοντας και επί της ουσίας τις… Γειτονιές στο Πιάτο!

Το Blog

To dimitrisskarmoutsos.gr ξεκίνησε ως ένα portal με νέες ιδέες και μαγειρικές καινοτομίες όπου ο καθένας μπορεί να βρει με απλό και γρήγορο τρόπο συνταγές για όλες τις περιστάσεις, αλλά και τα μυστικά που έχει συγκεντρώσει ο σεφ, όλα αυτά τα χρόνια μαγειρεύοντας.

Όπως λέει και ο ίδιος: “Το ταξίδι τις μαγειρικής δεν είναι μοναχικό. Μαγειρεύουμε για να μοιραζόμαστε, να δίνουμε στους ανθρώπους μας να δοκιμάσουν, να βελτιώνουμε κάθε φορά το πιάτο μας, την τεχνική και να μαθαίνουμε να αγαπάμε το καλό ποιοτικό φαγητό. Γι’ αυτό το λόγο φιλοξενούνται εδώ συνταγές, συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες από διακεκριμένους bloggers και προβάλλονται Έλληνες παραγωγοί που με το μεράκι τους και την λαχτάρα για ποιότητα, δημιουργούν νόστιμα και μοναδικά προϊόντα”.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. Προχωρώντας τη σταδιοδρομία του, ξεκινά να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.

Το 2001 επιστρέφει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου μαθαίνει τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. Πέντε χρόνια αργότερα γίνεται μέλος της κριτικής επιτροπής στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef», όπου συνεχίζει για τρία χρόνια.

Αργότερα, συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά, συμμετέχει στην εκπομπή «Joy», παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας, μέχρι και το 2014.
Αναλαμβάνει την κουζίνα του Museum Restaurant, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στην Κηφισιά το 2016, ενώ ξαναβρίσκεται και στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Η εκπομπή “Food & Friend’s”, κάνει πρεμιέρα στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ενώ το 2019 αλλάζει τηλεοπτική στέγη και μεταφέρεται για τη δεύτερη season της στο τηλεοπτικό σταθμό ANT1.
Η συνεργασία του με το εστιατόριο “Museum Restaurant” του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στη Κηφισιά, που μετονομάζεται σε “Natu” συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, ενώ οι “Γειτονιές στο Πιάτο” παίζουν στον ΣΚΑΪ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία