24/06/2024

Μεταμόρφωση: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Χατζηπατέρειο Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας

Την Τετάρτη 20/12/2023 και ώρα 10:30 π.μ. σας περιμένουμε στην αίθουσα “Λέων Λεμός” του Χατζηπατέρειου Κέντρου Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Η γιορτή πραγματοποιείται στη Μεταμόρφωση Αττικής. Επισυνάπτεται η πρόσκληση.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε!–

Η αφίσα της εκδήλωσης

Στόχοι της γιορτής

Ο πρώτος και βασικός σκοπός είναι η στήριξη ατόμων, ομάδων και οικογενειών που υπάγονται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Ένας σκοπός που υπηρετείται με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα 60 χρόνια τώρα. Το Ίδρυμα μέσω πολλών και ποικίλων προγραμμάτων του, έχει σταθεί αρωγός σε πρόσφυγες, ανάπηρους, ανηλίκους, υπερήλικες, ανθρώπους όλων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, παρέχοντας ένα πολυδιάστατο και πρωτοπόρο έργο. Στα, δε, 35 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών, έχουν ωφεληθεί περισσότερα από 1.500 παιδιά, με εγκεφαλική παράλυση ως 12 ετών και οι οικογένειές τους. Κάνοντας, περαιτέρω, χρήση των νέων τεχνολογιών, η τηλε-υποστήριξη και παρακολούθηση παιδιών από απομακρυσμένες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας είναι γεγονός, με 21 ως σήμερα ωφελούμενες οικογένειες.

Ο δεύτερος σκοπός είναι η υποκίνηση και ανάπτυξη του ενδιαφέροντος των πολιτών για ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά πρέπει να γίνουν κτήμα και τρόπος ζωής για τις επόμενες γενεές των Ελλήνων, διότι, αν και ασφαλώς υπάρχει στη χώρα μας σημαντική εθελοντική προσφορά, για να είναι αποτελεσματική πρέπει να γίνεται επαγγελματικά, με συνέπεια και οργάνωση. Και αυτό είναι κάτι που καλλιεργείται. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες κρατικές προνοιακές δομές, ενώ παράλληλα το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δεν ευνοεί την κοινωνική προσφορά από ιδιώτες. Χρειάζονται λοιπόν αλλαγές σε πολλά επίπεδα, ώστε να αυξηθεί η ενεργός συμμετοχή και ο βαθμός στήριξης των συνανθρώπων μας, αλλά και να αλλάξει σταδιακά η νοοτροπία όλων μας. Μπορούμε, όμως, να βελτιώσουμε την κατάσταση και η αλλαγή ξεκινά με προσπάθειες σαν τη δική σας.

Πηγή: https://metiniki.gr

Όλα τα νέα για την ιστορία και τον πολιτισμό : https://www.voreiaproastia.gr/posts/culture/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία