25/06/2024

Με ποσό που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής την ολοκλήρωση των εργασιών για την εύρυθμη λειτουργία των κοιτώνων φιλοξενίας στο «Σπίτι του Ηθοποιού»

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε με πράξεις τους ανθρώπους του πολιτισμού και της Τέχνης, αναγνωρίζοντας την σπουδαία προσφορά τους αλλά και τις ανάγκες τους»

Την αποπεράτωση των εργασιών που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και των κοιτώνων φιλοξενίας στο «Σπίτι του Ηθοποιού», χρηματοδοτεί με το ποσό των 992.000.01 ευρώ από ίδιους πόρους η Περιφέρεια Αττικής.

Την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με την πρόεδρο του Ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού» κα Α. Φόνσου, παρουσία της Δ/ντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και του Διευθυντή Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αλέξ. Καλογερόπουλου.

Συγκεκριμένα, σκοπός του έργου είναι η εξυπηρέτηση των σκοπών του ιδρύματος,μέσα από την αποπεράτωση των κοινόχρηστων χώρων και των κοιτώνων φιλοξενίας του υπάρχοντος εξαώροφου κτιρίου του, στην οδό Παναθηναίων 1, στα Κάτω Πατήσια.

Οι βασικές εργασίες, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης περιλαμβάνουν α) τις υπολειπόμενες οικοδομικές εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν και β) τις Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που πρέπει να κατασκευαστούν, για την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του κτιρίου στο ίδρυμα. Το κτίριο περιλαμβάνει 6 ορόφους, Α΄ υπόγειο Αμφιθέατρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και Β΄ υπόγειο βοηθητικών χώρων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης δήλωσε σχετικά: «Το είπαμε, το πράξαμε. Σήμερα υπογράψαμε την προγραμματική για να μπορέσει το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης. Είναι πράγματι μια συγκινητική ημέρα. Γιατί για το Σπίτι του Ηθοποιού, η κα Φόνσου και άλλοι, έχουν καταθέσει ψυχή και πολύ κόπο επί πολλά χρόνια. Σε λίγο καιρό θα έχουν λοιπόν το δικό τους σπίτι, αλλά κι εμείς με τη σειρά μας θα έχουμε κάνει αυτό που πραγματικά πιστεύουμε. Γιατί πράγματι ο πολιτισμός, η τέχνη είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον καλλιτέχνη, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα δοκιμάστηκε και παρέμεινε όρθιος. Στην Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε με πράξεις τους ανθρώπους του πολιτισμού και της Τέχνης, αναγνωρίζοντας την σπουδαία προσφορά τους αλλά και τις ανάγκες τους». Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ιδρύματος και ηθοποιός Α. Φόνσου, ευχαρίστησε τον κο Πατούλη για την στήριξη στο «Σπίτι του Ηθοποιού» προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

«Να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια, που πίστεψε στο έργο μας και σήμερα υπογράψαμε την προγραμματική, σε μια ημέρα που θα γιορτάζουμε σαν μια ημέρα γιορτής των ηθοποιών. Το έργο θα μας δώσει την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε πιο πολλούς συναδέλφους, θα μας δώσει την ευκαιρία να παίξουν στο μικρό θεατράκι μας νέοι ηθοποιοί, να κάνουμε ένα μικρό θεατρικό μουσείο,καθώς είμαστε και συλλέκτες. Επιπλέον, θα δώσει την ευκαιρία σε αυτή την γειτονιά, την υποβαθμισμένη για πολλούς, να αποκτήσει περισσότερο φως, το οποίο χρειάζονται οι άνθρωποι που μένουν εκεί».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία