29/04/2024

Μαρούσι: Πολιτισμική εκδήλωση για την αρχαιότητα της περιοχής

Η εκδήλωση «Το Μαρούσι κατά την αρχαιότητα» έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα), με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, δύο διακεκριμένοι επιστήμονες-ομιλητές θα «ρίξουν φως» στην ιστορία, τα μνημεία και την τοπογραφία του αθηναϊκού πεδίου κατά την αρχαιότητα, εστιάζοντας στην πόλη του Αμαρουσίου:

Μαρούσι εκδήλωση αρχαιότητας

  • Ο Μανόλης Κορρές, ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως, θα μιλήσει με θέμα «Μνημειακή τοπογραφία – Από την Αθήνα έως το Πεντελικόν».
  • Ο Γεώργιος Πάλλης, αναπληρωτής καθηγητής Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, θα μιλήσει με θέμα «Η περιοχή του Αμαρουσίου κατά την αρχαιότητα»
  • Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Θεοδώρα Τζεφέρη, αρχαιολόγος του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.

Περισσότερες πληροφορίες: Ρούλα Ρέππου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, τηλ. 210 8056314 Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ).

Αφίσα εκδήλωσης Μαρούσι για την αρχαιότητα
«Αφίσα εκδήλωσης», https://thecaller.gr

Πηγή: https://thecaller.gr

Όλα τα νέα για την ιστορία και τον πολιτισμό : https://www.voreiaproastia.gr/posts/culture/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία