28/03/2024

Μητσοτάκης: Η επένδυση της Google θα φέρει 2 δισ. ευρώ ως το 2030 και 20.000 νέες θέσεις εργασίας

Η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά και ένα μέσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Σε εκδήλωση της Google, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς ο πολυεθνικός κολοσσός ετοιμάζεται μετά τις Microsoft και Amazon, να αναβαθμίσει τη θέση του στην Ελλάδα, με ένα πολυεπίπεδο επενδυτικό σχέδιο τόσο σε υποδομές cloud όσο και σε δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης, ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε πως αυτά τα 15 χρόνια η Google όχι απλά έμεινε στη χώρα μας σε δύσκολες στιγμές, αλλά ενίσχυσε τη θέση της και βοήθησε στην αναπτυξιακή τροχιά στη χώρα μας.

«Ο ρυθμός ενίσχυσης του ΑΕΠ ξεπερνά κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η έκρηξη επενδύσεων και το ρεκόρ των εξαγωγών, η μείωση της ανεργίας,  οι νέοι που έφυγαν στην κρίση επιλέγουν να επιστρέψουν και η πολιτεία είναι στο πλευρό των νοικοκυριών και επιχειρήσεων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά και ένα μέσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως από την πρώτη στιγμή που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας όραμα μας ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας.

«Η επένδυση της Google θα φέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ έως το 2030 και 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», ενώ την ίδια στιγμή προχωρά και η διαδικασία θωράκισης των προσωπικών δεδομένων. Η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά και ένα μέσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Χαρακτηρίζοντας ως σιωπηρή  επανάσταση όσα συνέβησαν τα τελευταία τρία χρόνια με το gov.gr, ο Μητσοτάκης τόνισε πως «η αισιοδοξία είναι σημαντική γιατί σε βοηθάει να τολμάς πράγματα που πολλοί δεν θα έκαναν εμείς τολμάμε και είμαι σίγουρος ότι θα σας έχουμε στο πλευρό μας».

πηγή:ΤΑ ΝΕΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία