18/04/2024

Υπόθεση βιασμού και μαστροπείας ανήλικης στον Κολωνό: Φρικτά εγκλήματα,σκληρή τιμωρία.

Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί άναυδη την φρικιαστική και αποτρόπαια, κατ’ εξακολούθηση εγκληματική δραστηριότητα του 53χρονου στον Κολωνό, που βίαζε κατ’ εξακολούθηση, και εξέδιδε ένα 12 χρόνο σε άλλα, εξίσου απεχθή με αυτόν πρόσωπα. Ήδη οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές κινήθηκαν ταχύτατα και συντονισμένα και ο στυγνός αυτός εγκληματίας, πουν υποκρινόταν μάλιστα τον θεοσεβή και φιλάνθρωπο, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του.

Παράλληλα, συνελήφθη και η μητέρα του θύματος με την κατηγορία της μαστροπείας, επιτείνοντας την φρίκη, αλλά και αναδεικνύοντας τα συστημικά κενά των υπηρεσιών πρόνοιας στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς φαντάζει αδιανόητο να μην υφίσταται δίκτυ προστασίας για τα ανήλικα θύματα, εκ μέρους των επιφορτισμένων προς τούτο υπηρεσιών. Καθημερινά δε συλλαμβάνονται ο ένας μετά τον άλλον οι «πελάτες»-βιαστές της ανήλικης, μεγεθύνοντας και εντείνοντας την αποστροφή του κόσμου, που παρακολουθεί την ευρεία έκταση του εγκληματικού κυκλώματος. Να είστε βέβαιοι ότι οι Αστυνομικές Αρχές θα πράξουν ό,τι είναι αναγκαίο και θα συλλάβουν όλα τα ανθρωπόμορφα κτήνη που πλήρωναν για να καταστρέφουν την αγνότητα ενός μικρού παιδιού. Το νομοθετικό πλαίσιο, ήδη μετά τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, επί Κυβερνήσεως Μητσοτάκη και Υπουργίας Τσιάρα, με τους ν.4637/2019 και 4855/2021, προβλέπει την εσχάτη των προβλεπόμενων ποινών, αυτή της ισοβίου καθείρξεως για τον βιασμό ανηλίκου, καθώς και τις μέγιστες προβλεπόμενες καθείρξεις για τα αδικήματα της μαστροπείας και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, λόγω και των επιβαρυντικών περιστάσεων υπό των οποίων τελέστηκαν αυτά, δηλαδή της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για την μαστροπεία, και τηνεκμετάλλευση του θύματος που εργαζόταν για τον βασικό δράστη. Όποιος δε, ταυτοποιηθεί ότι ήρθε σε επαφή με την ανήλικη, θα ακολουθήσει την τύχη των μέχρι τώρα συλληφθέντων, κατηγορούμενος επίσης για βιασμό ανηλίκου, με επαπειλούμενη ποινή τα ισόβια ή για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια έναντι αμοιβής κατ’άρθρον 351 Α του Ποινικού Κώδικα, με επαπειλούμενη ποινή καθείρξεως έως 15 έτη, αλλά και με πιθανότατη την προφυλάκιση.

Η Πολιτεία νομοθέτησε, και οι ποινές είναι δρακόντειες, όπως αξίζει σε όσους εγκληματούν σε βάρος παιδικών ψυχών. Ο λόγος πλέον ανήκει στις δικαστικές αρχές, στον Ανακριτή που θα αποφασίσει την τύχη των κατηγορουμένων, εάν δηλαδή θα προφυλακιστούν όσοι συλλαμβάνονται ακολουθώντας την προδιαγεγραμμένη για τα εγκλήματά τους πορεία των υπολοίπων, και εν συνεχεία, στον Εισαγγελέα που θα προτείνει παραπομπή σε δίκη, και το Δικαστικό Συμβούλιο. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών είναι αυτό θα αποφανθεί για την παραπομπή σε δίκη και με βάση ποια αδικήματα, και με δεδομένο ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη για το αδίκημα του βιασμού, είναι αρμόδιο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που με σύνθεση 3 τακτικών δικαστών και 4 λαϊκών θα εκδώσει την απόφαση που θα αρμόζει σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις. Τούτο έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί η ύπαρξη 4 λαϊκών δικαστών, δηλαδή ανθρώπων της διπλανής πόρτας, που μπορεί να κληρωθούν για να επιτελέσουν το υπέρτατο καθήκον, αυτό της απονομής δικαιοσύνης, αποτελεί εχέγγυο για την έκφραση της φωνής της κοινωνίας, της ύπαρξης, ενός «κοινού περί δικαίου αισθήματος» που σε συνδυασμό με την εμπειρία και την βαθιά νομική γνώση των τακτικών δικαστών, θα οδηγήσει σε έκδοση απόφασης που και δικαιοσύνη θα αποδίδει, και την κοινωνία θα κάνει να νιώθει ασφαλέστερη. «Έστιν δίκης οφθαλμός ός τα πανθ’ορά!»

Ιωάννης Σαμέλης

Δικηγόρος, Στέλεχος ΝΔ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία