18/04/2024

Το νέο Ολυμπιακό Μουσείο στο Μαρούσι

Το  Ολυμπιακό Μουσείο είναι καθ’ όλα έτοιμο και συνδέεται με το χώρο του ΟΑΚΑ με τη νέα πεζογέφυρα – Αποτελεί τμήμα της επένδυσης της Lamda, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, για την επέκταση στο πίσω τμήμα του Golden Hall.

Χρειάστηκενα περάσει πάνω από μία 15ετία από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα για το φιλόδοξο σχέδιο της δημιουργίας ενός «ολυμπιακού πόλου» στο Μαρούσι που θα περιλαμβάνει μία σειρά από παρεμβάσεων στο ΟΑΚΑ, αλλά και την ευρύτερη περιοχή γύρω από το στάδιο. Το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, εξυπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό κι έστω κι αν η έναρξη λειτουργίας του έχει καθυστερήσει λόγω της πανδημίας, είναι καθ’ όλα έτοιμο και παραμένει μία από τις πολυαναμενόμενες αφίξεις της νέας χρονιάς, εφόσον φυσικά οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Το νέο μουσείο της Αθήνας στεγάζεται εντός του Golden Hall, το οποίο μάλιστα αποτελεί ένα από τα λίγα ολυμπιακά ακίνητα για τα οποία υπήρξε μεταολυμπιακή αξιοποίηση με τη δημιουργία του γνωστού εμπορικού κέντρου, κάτω από την «ομπρέλα»της Lamda Development: Kατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο σημερινό κτίριο του Golden Hall χτυπούσε η «καρδιά» του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης του ΑΘΗΝΑ 2004, ενώ πλέον στην πίσω πλευρά του κτιρίου θα χτυπά η «καρδιά» του Ολυμπιακού Μουσείου της ελληνικής πρωτεύουσας.

Το Μουσείο αποτελεί τμήμα και ολοκληρώνει ουσιαστικά την επένδυση από τη Lamda με την επέκταση στο πίσω τμήμα του Golden Hall, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία επιπλέον χώρων για αναψυχή, ψυχαγωγία κ.τ.λ.. Ειδικά το Μουσείο, καταλαμβάνει επιφάνεια 3.750 τ.μ., με μόνιμη έκθεση 1.800 τ.μ. που θα περιλαμβάνει από μετάλλια, προσωπικά αντικείμενα Ολυμπιονικών και αναμνηστικά προηγούμενων αγώνων, μέχρι ψηφιακές εφαρμογές και προβολές, ενώ υπάρχει επιπλέον χώρος περιοδικών εκθέσεων κι εκδηλώσεων 490 τ.μ., καφέ εστιατόριο και πωλητήριο.

«Η λειτουργία του Ολυμπιακού Μουσείου εντός του Golden Hall, σε συνδυασμό με την επικείμενη αναβάθμιση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου (ΟΑΚΑ) καθιστούν την περιοχή του Αμαρουσίου έτι περαιτέρω, ως πόλο αθλητισμού και πολιτισμού», δηλωσει ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, που, εκτός από τη μεγάλη επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού -για την οποία πλέον οι διαδικασίες έχουν μπεί στην τελική ευθεία-, έχει «τρέξει»  και αυτό το νέο εγχείρημα της Lamda.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία