25/06/2024

Το Κ.Π. Προνόη Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Επιστημονική Ομάδα και το Δίκτυο Εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ, με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του φέτος, διοργανώνουν την εκδήλωση «20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΝΟ-ΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, στις 19:00, στο αίθριο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς (Διονύσου 24 & Μυρσίνης).

“Πριν από 20 χρόνια, στα Αλώνια της Κηφισιάς, την έδρα του Κέντρου Πρόληψης, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες και τις δυσκολίες της οικογένειας, των σχολείων, της Κοινότητας και «ανοίξαμε» της πόρτα μας για να φροντίσουμε και να υποστηρίξουμε. Η Κοινότητα μας εμπιστεύτηκε, «άνοιξε» την καρδιά της, μοιράστηκε τις αγωνίες, τους φόβους και τους προβληματισμούς της, μας αγκάλιασε και την αγκαλιάσαμε και εμείς! Έτσι, δημιουργήσαμε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε μια γέφυρα επικοινωνίας γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών με πυξίδα «το μαζί». Με το σύνθημα «Προνο-ούμε και Φροντίζουμε Την Κοινότητα», φυτεύουμε τους σπόρους της «Πρόληψης», που είναι η αυτογνωσία, η αποδοχή, η ενσυναίσθηση, η ουσιαστική επικοινωνία, τα όρια και η αλληλοϋποστήριξη για να ανθίσουν στενοί δεσμοί, ψυχική υγεία, ισορροπία και ανάληψη προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης.

Μέσα σε αυτήν την εικοσαετία υλοποιήθηκαν εκατοντάδες παρεμβάσεις από την επιστημονική ομάδα και τους εθελοντές του ΚΠ «Προνόη» καθώς και πρωτότυπα και καινοτόμα προγράμματα και δράσεις στην κοινότητα με εξαιρετική ποσοτική και ποιοτική και αξιολόγηση από τα οποία ωφελήθηκαν πάνω από 140.000 άτομα (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, κτλ) σε θέματα που αφορούν την πρόληψη των εξαρτήσεων και του σχολικού εκφοβισμού, το ασφαλές διαδίκτυο, την γονεικότητα, την ψυχική υγεία και ανθεκτικότητα κ.α.”, αναφέρει στη σχετική πρόσκληση.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το πολύπλευρο έργο και ένας σύντομος απολογισμός των δράσεων, μέσα από παρουσιάσεις και βίντεο που έχει επιμεληθεί το Δίκτυο Εθελοντών και η Επιστημονική Ομάδα. Στο τέλος την εκδήλωση, θα πλαισιώσει καλλιτεχνικά, με έντεχνα τραγούδια, ελληνικά και ξένα, η μουσική παράσταση «Τα τραγούδια της παρέας» με την Μαρίνα Γκρεγκουάρ, την Αγγελική Πέππα και τον Γιώργο Αναστασόπουλο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία