28/03/2024

Το ίδρυμα αρωγής της Ιωάννας Παλιοσπύρου «γεννήθηκε» στον τόπο της επίθεσης

Θα παρέχει βοήθεια σε ανθρώπους που ζουν τον εφιάλτη των εγκαυμάτων

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Επίσημη πρώτη για το ίδρυμα της για τους εγκαυματίες – Ο λόγος δημιουργίας, οι στόχοι και το σημείο της επίθεσης 

«Ήθελα να ενώσω το παρελθόν μου και το κακό που μου συνέβη εδώ, με αυτή μου την αποστολή, το όραμά μου για το ίδρυμα που προσδοκά να σταθεί στο πλευρό της κοινότητας των εγκαυματιών». Τα λόγια της Ιωάννας Παλιοσπύρου κρύβουν γενναιότητα και θάρρος. Πίσω από τις λέξεις που χρησιμοποιεί υπάρχει ανυπομονησία για την αποστολή της νέας της ζωής: το Ioanna Paliospirou Foundation, που «γεννήθηκε» εκεί όπου τον Μάιο του 2020 «το κοντέρ μηδένισε», θα προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους οι οποίοι έζησαν και εξακολουθούν να ζουν τον εφιάλτη των εγκαυμάτων. 

Είναι μεσημέρι Τρίτης (22/11) και η Ιωάννα Παλιοσπύρου γύρισε ξανά, για δεύτερη φορά μετά την επίθεση με το βιτριόλι, στην Καλλιθέα. Στέκεται στο ισόγειο, λίγα μέτρα από το σημείο όπου η Έφη Κακαράντζουλα τής έριξε το καυστικό υγρό. Χαμογελά πλατιά υποδεχόμενη τους δημοσιογράφους. Στο πλευρό της, «μητέρα και αδελφή» -όπως θα πει- η γιατρός της, Μαρία Καλοφώνου, και ο καλός της φίλος και συνεργάτης, Σταύρος Θεοδωράκης. Το νέο εγχείρημα της Ιωάννας Παλιοσπύρου εμφορείται από την ανάγκη της να βοηθήσει τους ανθρώπους που, παλεύοντας με τα εγκαύματα, ίσως να μην έχουν την ίδια «τύχη», την ίδια πρόσβαση σε πληροφορίες και θεραπείες, όπως εκείνη είχε βγαίνοντας νικήτρια από το Θριάσιο Νοσοκομείο. Μαζί με αξιόλογους συνεργάτες επιχειρεί να δημιουργήσει «μια οικογένεια για τους εγκαυματίες». Η επίσημη έναρξη του ιδρύματος, που φέρει το όνομα και την υπογραφή της, έγινε σήμερα.  

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Μία κοινή ομπρέλα για όλους τους εγκαυματίες»

«Το να βρίσκομαι σήμερα εδώ, κηρύττοντας την ίδρυση του Ioanna Paliospirou Foundation, μου δίνει μία επιπλέον ώθηση, την πίστη που όλοι χρειαζόμαστε για αυτό που πάμε να κάνουμε. Μισό όροφο κάτω, πριν από 2,5 χρόνια δέχθηκα την επίθεση που όλοι ξέρετε. Όταν βγήκα από το νοσοκομείο ήμουν παραδομένη στη μοίρα μου, δεν είχα καλή ψυχολογία… Είχα δίπλα μου ανθρώπους που με βοήθησαν, αλλά έψαχνα συνεχώς να βρω πληροφορίες για αυτό που μου συμβαίνει, να ρωτήσω, να μάθω για θεραπείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εγώ, σκεφτόμουν, ήμουν τυχερή που είχα κοντά μου συμπαραστάτες, όπως η γιατρός μου, η Ανίτα Ναθαναήλ και τόσοι άλλοι. Ήθελα, όμως, να δω από κοντά έναν εγκαυματία, να τον ακουμπήσω, να δω ότι όντως οι θεραπείες στο δέρμα του τον βοηθούν. Αυτό μου έλειπε και γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου παρουσιάζοντας τους σκοπούς του ιδρύματός της. «Αυτές τις πληροφορίες που απέκτησα, όλα όσα γνώρισα, θέλω να τα βάλω κάτω από μία κοινή ομπρέλα, έτσι ώστε όταν κάποιος σήμερα ολοκληρώσει τη νοσηλεία του, να ξέρει πού μπορεί να αποταθεί για σωματική, ψυχολογική και οικονομική βοήθεια». 

Αρωγός στο πλευρό της Ιωάννας Παλιοσπύρου και του ιδρύματος η πλαστική χειρουργός, Μαρία Καλοφώνου. «Αυτό που έβλεπα σε αυτά τα 10 χειρουργεία ήταν ένας όμορφος άνθρωπος. Από τα πρώτα που ρωτούσε όταν συνερχόταν από τη νάρκωση ήταν σε ποια κατάσταση είναι οι άλλοι εγκαυματίες του νοσοκομείου. Αυτό το θάρρος που έχει η Ιωάννα το οφείλει στην οικογένειά της και ειδικά στη μητέρα της», είπε η ιατρός στη συνέντευξη Τύπου για το Ioanna Paliospirou Foundation. Δίπλα της, σε όλα τα πολύτιμα πρώτα βήματα του ιδρύματος και η Ελπίδα Βασιλειάδου του EnableGood. 

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου απηύθυνε κάλεσμα σε όλους όσοι έχουν τη δυνατότητα και μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά το ίδρυμα. Όραμά της, και κάτι που θα ήθελε να καταφέρει μέσα στα επόμενα χρόνια, είναι η δημιουργία ενός κέντρου αποκατάστασης αποκλειστικά για εγκαυματίες. «Μετά την έξοδό μου από το νοσοκομείο έπρεπε να γίνω χίλια κομμάτια για να ακολουθήσω ειδικές θεραπείες. Οι αποστάσεις που χρειάζεται να διανύσω για να φτάσω στους ειδικούς είναι μεγάλες και καθημερινές. Αυτό είναι κάτι που κάποια στιγμή θα πρέπει να λάβει τέλος και μακάρι να το πετύχουμε», κατέληξε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. 

πηγή:athensvoice.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία