20/04/2024

Τάσεις Χριστουγέννων λόγω Κορωνοϊού

Η πλειοψηφία του κόσμου χαρακτηρίζει τις εποχές, που διανύουμε, εξαιρετικά δύσκολες, με αλλαγή στις τάσεις ζωής. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, αν  συλλογιστούμε, πως ο Κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του πριν 2 περίπου χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, πραγματοποίησε την εδραίωσή του, μη λέγοντας να φύγει.

Οι επιταγές της καθημερινότητας ακολούθησαν τα φυσικά επακόλουθα του Κορωνοϊού επιφέροντας αλλαγές, όχι μονάχα στον τομέα της υγείας, αλλά της οικονομίας εξίσου. Συνεπώς, η ψυχολογία όλων κατασκηνώνει στο ναδίρ των ταρτάρων. Την ίδια στιγμή, τα νοσοκομεία ασφυκτιούν ολοένα και περισσότερο, ενώ η αγορά μάχεται να επιβιώσει. Έτσι, έχουμε την δημιουργία ενός φαύλου κύκλου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΛΗΓΗ

Η ήδη πληγωμένη οικονομία, από την κρίση των προηγούμενων ετών, πλήττεται αφόρητα λόγω του Κορωνοϊού. Σίγουρα λοιπόν, ο κόσμος αφουγκράζεται τον ερχομό των Χριστουγέννων με διαφορετικό τρόπο. Κάτι τέτοιο επηρεάζει άμεσα την κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών. Η αγορά υποφέρει, καθώς οι άνθρωποι δεν απολαμβάνουν τις ανέσεις, τις οποίες συνήθιζαν, ούτε καταναλώνουν με τα ίδια κριτήρια.

ΥΓΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ας αφήσουμε όμως την οικονομία και ας παρατηρήσουμε τις επιπτώσεις στην υγεία. Πολλοί συνάνθρωποί μας πενθούν αγαπημένους τους ανθρώπους, που έχασαν την άνιση μάχη με τον Κορωνοϊό. Με τι διάθεση θα υποδεχτούν άραγε αυτοί οι άνθρωποι τα ερχόμενα Χριστούγεννα; Με τι επίσης κουράγιο προσμένουν τις γιορτές όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Δεν είναι για όλους τους ανθρώπους η τρέχουσα χρονιά ευχάριστη. Σίγουρα, υπάρχουν εκείνοι που τα Χριστούγεννα θα τους βρουν σε μία πολύ όμορφη, καθώς και επιτυχημένη καμπή της ζωής τους στα προσωπικά ή και επαγγελματικά ζητήματα. Η ευτυχία δεν αποτελεί ωστόσο μία δεδομένη κατάσταση, πόσο μάλλον φέτος, που οι ευνοημένοι είναι ελάχιστοι.

Κλείνοντας, έπειτα από 2 χρόνια με ποικίλα μέτρα έναντι του Κορωνοϊού, εμβόλια και έντονο εγκλεισμό, θεωρώ το 2021 μας βρίσκει ωριμότερους. Πιο ουσιαστικοί πια, ενστερνιζόμαστε εναλλακτικές μορφές διασκέδασης. Τα άλλοτε χλιδάτα ρεβεγιόν Χριστουγέννων δεν γεμίζουν τη ψυχή μας περισσότερο, από τη συντροφιά εκείνων που μας αγαπούν ειλικρινά. Ίσως τελικά το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα να είναι αυτό ακριβώς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία